Zamknięty punkt gastronomiczny - Forum Prawne

 

Zamknięty punkt gastronomiczny

Witam, Borykam się ostatnio z małym wyzwaniem z otwarciem lokalu gastronomicznego i jeżeli jest taka możliwość to prosiłbym o radę. Status lokalu: handlowo-usługowy Cel: Zamknięty punkt gastronomiczny (produkcja żywności) Lokal był gabinetem weterynaryjnym z salą ...



Wróć   Forum Prawne > Pomoc prawna z zakresu prawa publicznego > Prawo gospodarcze


Odpowiedz
 
31-05-2012, 11:05  
Szymanowski
Początkujący
 
Posty: 7
Domyślnie Zamknięty punkt gastronomiczny

Witam,

Borykam się ostatnio z małym wyzwaniem z otwarciem lokalu gastronomicznego i jeżeli jest taka możliwość to prosiłbym o radę.

Status lokalu: handlowo-usługowy
Cel: Zamknięty punkt gastronomiczny (produkcja żywności)

Lokal był gabinetem weterynaryjnym z salą operacyjną i jest (z punktu widzenia obrotem żywności) w pełni przystosowany do zamkniętej gastronomii (bez wentylacji i pociągniętej mocy).

Podzwoniłem wstępnie i z samej rozmowy z wydziałem urbanistyki powiedziano mi, że i tak powinienem wnieść o pozwolenie zmiany użytkowania.

Czy to znaczy, że będę musiał uruchomić cały proces wraz z PPOŻ, BHP, architektami + standardowy sanepid x2 (budowlany i epidemiologiczny).

Czy może uda się jakoś zachować status użytkowania usługowo-handlowy z przeznaczeniem do gastronomii/obrotem żywności i tylko mieszać w to sanepid?

Dziękuję z góry za jakiekolwiek rady.
Szymanowski jest off-line  
Odpowiedz

Podobne wątki na Forum Prawnym
Wątek
§ mobilna wózek gastronomiczny (odpowiedzi: 3) witam posiadamy mobilny wózek gastronomiczny z kawa herbatą firma według pkd jest tak zgłoszona PKD 56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne ...
§ Domek Holenderskie Gastronomiczny (odpowiedzi: 9) Witam serdecznie, szukam już wiele czasu lecz nie mogę znaleźć odpowiedniej Odpowiedzi, chciałbym w Domku holenderskim otworzyć Gastronomie tylko na...
§ Lok. gastronomiczny - zapach (odpowiedzi: 4) Witam Na parterze bloku znajduje się lokal gastronomiczny. Pewnego dnia przychodzi właścicielka mieszkania nad lokalem i mówi że jej ubrania...
§ Stand gastronomiczny a sanepid. (odpowiedzi: 4) Witam Państwa, to mój pierwszy post, jednakże jestem zmuszony prosić o poradę, gdyż nawet w powiatowym inspektoracie Sanitarno-Epidemiologicznym nie...
§ sprzęt gastronomiczny (odpowiedzi: 1) Witam odkupiłam od pewnej właścicielki małej gastronomi sprzęt na umowę sprzedaży jest to wózkolada. Ona wcześniej miała podpisaną umowę franczyzny...
§ jak przekszałcic budynek gospodarczy na gastronomiczny (odpowiedzi: 3) Witam Odziedziczyłem budynek gospodarczy murowany i chce go zaadoptować na lokal gastronomiczny.Czy wymagany jest projekt budowlany?


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:17.