1 kupiona gra a 2 komputery.

• Autor wątku Autor wątku virek36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

virek36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam wszystkich,
chciałbym uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytanie, nie owijając w bawełnę:
Jeśli kupię jakąś grę na PC czy mogę ją zainstalować z tym samym kluczem na 2 komputerach w jednym domu?
Jeśli tak to czy będę mógł grać (z bratem) w tą samą grę przez internet ale używając tego samego klucza?
Dziękuję z góry za odpowiedzi, jeśli jednak powtórzyłem temat lub założyłem w niewłaściwym miejscu to przepraszam i proszę o wyrozumiałość dla nowego forumowicza.

Czyli musze 2 gry kupić ehh szkoda :)

drzemik napisał:
eeeeee nie przesadzaj. Zależy od licencji. Natomiast na pewno serwer gry nie pozwoli używać tego samego klucza jednocześnie.

hmm przyjmijmy ze chciałbym kupić grę np Far Cry 2 (mówią że fajna i fajnie gra sie przez multi) gdzie mam sprawdzić czy mogę jedną grę na 2 komputerach?
hmm jeszcze pytanie czy można gre kupić z 2 licencjami? nigdy sie z takim czymś nie spotkałem ale może jednak.

virek36 napisał:
hmm jeszcze pytanie czy można gre kupić z 2 licencjami? nigdy sie z takim czymś nie spotkałem ale może jednak.
W przypadku gier też się nie spotkałem ale może się to zmieni tak jak w programach użytkowych np: MS Office 2007 Home and Student na 3 stanowiska.
virek36 napisał:
Far Cry 2 (mówią że fajna i fajnie gra sie przez multi) gdzie mam sprawdzić czy mogę jedną grę na 2 komputerach?.
To nie jest trudne. Skontaktuj się z Cenega Polska - dystrybutorem gry - i się dowiesz.
P.S. Pogemarałem trochę w necie. Far Cry 2 po instalacji rejestruje się "do komputera". Nie ma opcji zainstalowania jednocześnie na drugim.

Ostatnia edycja:
Ja znam tylko jeden przypadek gdy można było grać w kilka osób na jednej licencji gry: Starcraft (pierwsza część).

Można było grać po sieci lokalnej - jedna osoba miała płytę a u pozostałych była instalacja "spawn" (tylko do gry sieciowej lokalnej).

Dziękuje wszystkim :)
mam nadzieje że sie zmieni bo lepiej gdyby była możliwość dokupienia licencji na 2 komputer lub więcej, tak jak to można w programie Kaspersky czy też wiele innych :) może wtedy by takie coś nie kosztowało by użytkownika cena 2 gier tylko 1,5 ceny a może na 2 komputerach instalować, myśle że by skorzystali z tego :)

Powrót