1-szy raz w ZK - o co chodzi???

• Autor wątku Autor wątku Ka80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Ka80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!!
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z ZK. Mojego znajomego zabrali tam w sobotę, najpierw na posterunek w naszym mieście, potem podobno w ndz mieli go wieźć do ZK. Nie miał nic ze sobą, ani szczoteczki, innych ubrań, itp. I co teraz???Z kim się kontaktować odnośnie odwiedzin, czy raczej czegoś takiego nie ma???Czy żeby się spotkać to trzeba mieć pozwolenie???Czy stamtąd można zadzwonić???Nie wiem nic. Czy mogę was prosić o takie praktyczne rady????jak wygląda potem sprawa ewentualnych przepustek i pracy tam??Z góry dzięki za pomoc.

jesli jest w zk, to dostanie ubrania kadzienne, napewno przysle wam talon na paczke higieniczną i ubraniową, widzenia-zadzwon do zk i sie dowiec, jezeli jest w zk to moze dzwonic, zeby sie spotkac musisz byc wpisana na liste przez osadzonego, przepustka po 1/4 kary-ale musi sie dobrze sprawować i warunek ze jest na pol otworku, praca-sam sie dowie wszystkiego w zk

Czy na paczkę żywnościową też musi być talon? Słyszałam, że przysługuje raz na kwartał. Jak to z tym jest?

zadzwoń do zk tam ci powiedzą w jednym zk trzeba w drugim nie np.u mojego nie trzeba talonu na paczke zywnosciową ani higieniczną

Powrót