1 wyludzenie,2 wyroki,bank sprzedal dlug,czy pisac skarge do

• Autor wątku Autor wątku MCDiego
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MCDiego

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Uprzejmie proszę o poradę w niniejszej sprawie.
W sprawie karnej Sąd Rejonowy skazał mnie za wyłudzenie kredytu z Banku na wyrok w zawieszeniu wraz z obowiazkiem naprawienia szkody czyli nakazem wpłaty wyłudzonej kwoty kredytu na rzecz pokrzywdzonego banku. Kredytobiorcą była moja żona. W trakcie trwania sprawy karnej rozstałem się z żona i doszło do rozwodu. W związku z tym Sąd wyłączył nasze sprawy do odrębnego postepowania. W przypadku obydwu spraw otrzymaliśmy z była żoną takie same wyroki. Podsumowując moja była żona musi zwrócić bankowi wyłudzony kredyt i ja też. W jej wyroku nie ma nic o mnie a w moim nic o niej i widnieje ta sama kwota. W trakcie trwania postępowania karnego bank sprzedał kredyt firmie windykacyjnej pomimo tego, iż był świadom że toczy się przeciwko nam postępowanie karne. W chwili obecnej kwoty dwukrotnie wyższej dochodzi firma windykacyjna. Bank nie ustosunkował się do mojego pisma,w którym wnosiłem o zajęcie stanowiska komu w takim wypadku winniśmy wpłacić pieniądze mając w sadowym wyroku ze wzgledem Banku. Sprawę pilotują kuratorzy Sądowi, którzy też nie wiedzą co powinienem zrobić.

1.Czy występować do Sądu z jakimś innym wnioskiem czy to juz tylko pozostaje skarga do Prezesa Sadu ?
2.Co zrobic z windykacja jak wplacimy pieniadze bankowi?
3.Czy wpłacić pieniądze podając dwie sygnatury akt i nasze dane ?
4.W skardze do prezesa sadu o co wnosic ;
-o uwzględnienie skargi i zmianę zaskarżonego wyroku w całości czy o orzeczenie o powtórzeniu postępowania ?
Dziękuję.

Proszę wykonać obowiązek nałożony wyrokiem albo zwrócić się do sadu o o rozstrzygnięcie wątpliwości co do wykonania orzeczenia - art. 13 § 1 k.k.w.

Skarga do Prezesa jest bezprzedmiotowa. Prezes sądu nie jest władny do dokonania zmian wyroku/ zarządzenia powtórzenia postępowania.

Powrót