1 za brak pendrive na lekcji

• Autor wątku Autor wątku kropekdk1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kropekdk1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Na lekcji w technikum dostałem ocenę niedostateczną bo zapomniałem przynieść pendrive a nauczyciel wgrał na dysk ubuntu i na tym się skończyło. Czy nauczyciel miał prawo wpisania 1 za brak dysku?

jeszcze dodam że 1 jest w e-dzieniku jako zadanie domowe

rozumiem, że ten pendrive-y to sprzęt w który wyposażyła was szkoła, a nie prywatne?

Trzeba wiedziec. Co to za dysk, czyja jest wlasnoscia, co na nim bylo i dlaczego miales go przyniesc do szkoly?

Wy tak na serio ?

A jakby zapomniał zadania zapisanego w "starodawnym " zeszycie ?

oczywiście, że na serio. Co obliguje ucznia do zakupu prywatnie pendrive i przynoszenie go na lekcje? Co innego w sytuacji kiedy uczeń został w niego wyposażony przez szkołę.

A zeszyty , flet, cymbałki, pióro, itp ?

Z tego co autor mowil, na pendrive byl wrzucony tylko ubuntu przez nauczyciela. Bardzo istotne jest co sie na tym pendrive znajodawlo i dlaczego mial go przenieść. Tego, ze znajdowała się/ miala sie tam znajdowac tam praca domowa nikt nie mowil

Widocznie mieli jakieś komendy linuxa klepać - nie przyniósł pendrive, więc był nieprzygotowany do lekcji.

Pendrive był prywatny nie robiliśmy nic na ubuntu nawet go nie zainstalowaliśmy a na lekcji robiliśmy zadania z rejestru.

Miałeś przynieść ten pendrive na lekcję czy nie?

No to nie rozumiem twojego zdziwienia. Od kiedy pamiętam w szkole dostawało się ocene niedostateczną za nieprzygotowanie do lekcji

okej, a co w takim razie obliguje mnie do posiadania prywatnego pendrive, który mam przynosić na zajęcia? Nie każdego stać na takie urządzenie dla wielu uczniów i ich rodzin głupie 20zł to sporo pieniędzy. Co gdyby powiedział, że nie ma bo zwyczajnie nie ma na to pieniążków?

To samo, co obliguje cie do posiadania długopisów, ołówków, zeszytów, ekierki i cyrkla. Najtańszy pendrive kosztuje 10 złotych. Poza tym, nie świrujmy pawiana, gość jest w technikum informatycznym

Powrót