Witam
proszę o pomoc! Zdecydowałem się skorzystać z tzw. promocji SMARTDOM Plus-Cyfrowy Polsat, w której trzecią umową miała być telewizja CP. Zamówiłem usługę online, po czym zadzwoniłem do konsultantki, aby zaznaczyć, że jest to trzecia umowa (aby była za 1zł). Uprzejma pani zaproponowała mi że to ona zajmie się moim zamówieniem, bo będzie szybciej wysłane. Nie widząc w tym żadnego podstępu zdecydowałem się na nowe zamówienie, bazując na ofercie, którą zamówilłem wcześniej online.
Miła Pani zapytała jaki chcę sprzęt do odbioru, zamówiłem moduł CAM. Chciałem mieć możliwość nagrywania programów. Powiedziałem to konsultantce, a Pani powiedziała, że taki moduł kosztuje 99zł. Oczywiście zamówiłem, chociaż w ofercie online moduł był za 1zł.
Na koniec zapytałem co jeśli nie będzie u mnie "chodziła" telewizja, Pani uprzejmie poinformowała mnie, że mam 10 dni na odstąpienie od umowy.
Kurier przywiózł mi moduł dwa dni później, oczywiście bardzo się spieszył, więc podpisałem umowę praktycznie nie czytając jej. Sprawdziłem jedynie cenę wybranego pakietu i czy jest w dokumentach mowa o promocji SMART DOM. Było pismo o przystąpieniu do promocji SMART DOM... Ale umowa zupełnie inna niż ta, która miała być podczas zamówienia online. Konsultantka zmieniła całkowicie promocję, rodzaj umowy i jej warunki...
Po wsadzeniu modułu do telewizora i odczekaniu 3h nie miałem obrazu, zadzwoniłem na infolinię CP z prośbą o aktywację... Po godzinie obraz się pokazał. Zadowolony poszedłem spać. Następnego dnia już nie było dostępu do kanałów i tak jest do teraz... Codzienne ponawianie sygnału, rozmowy z konsultantami i nic. Wymieniłem już owy moduł w punkcie CP, ale i to nie przyniosło rezultatu.
Chcę odstąpić od umowy... nie minęło jeszcze 10 dni od jej podpisania. Boję się jednak, że stwierdzą że usługa została aktywowana na mój wniosek i nie mam prawa o odstąpienia od umowy. Ale co jeśli usługa nie działa... nie mam przecież dostępu do kanałów.
Proszę o pomoc.
nadmieniam jeszcze, że podczas rozmowy z konsultantką podczas zamawiania usługi zostałem wprowadzony w błąd. Nie ma czegoś takiego jak moduł z nagrywaniem. Pani naciągnęła mnie na 98zł.
Co mam zrobić w twej sytuacji?
Baaardzo proszę o odpowiedź.
Dodam jeszcze, że nie mam w dokumentach od CP druku o odstąpieniu od umowy w ciągu 10 dni. Czy mogę ją dołączyć sam wg wzoru znalezionego np. na stronie
http://www.infor.pl/prawo/prawa-kon...-umowy-zawartej-na-odleglosc-10-dni-WZOR.html ?