10 letni zakaz wjazdu do Niemiec

• Autor wątku Autor wątku lucyferium
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lucyferium

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.Kolega dostał w zeszłym roku 10 letni zakaz wjazdu do Niemiec.Popełnił przestępstwo ,odsiedział pól kary i deportowano go do polski.Czy jest jakaś możliwość anulowania takiego zakazu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mam dokładnie taki sam problem,z tym,że zakaz miałem na 3 lata.A osobną sprawą jest pół kary odsiedziane+deport.To obowiązuje podobno 15 lat.Nie wiem,jak to załatwić,więc zebrałem wszystkie sygnatury spraw i załatwił to będę przez kancelarię,bo spotkałem ogłoszenia,że takie sprawy załatwiają.

I bardzo dobrze.Takich jak Wy powinni wywieżć na Sybir,a nie wpuszczać do normalnego kraju.Tacy jak Wy,napadli na mnie i terroryzują okolice.

Mam nadzieję,że zło,które wyrządziliście,do Was wróci!

Słuchaj no Caro.Nie masz pojęcia o czym mówisz,więc ostygnij.A to co cię spotkało to pewno do ciebie wróciło,skoro wierzysz w karmę.I takie komentarze zachowaj sobie dla rodziny,lub obrońcy Niemca.I takich jak Ty powinni wywieżć tam gdzie nikt nie zamieszkuje,to nikt by Cię nie zaczepiał.Mam nadzieję,że zło już Cię nie spotka.

Nie będę z Tobą polemizowała @kwiatek73,ale za dobre zachowanie nie dostałeś bana na 3 lata.To Ty raczej zostań w swoim wielkim mieście wieśniaku,skoro są Ci obce zasady zachowania się gościa.A Ty byłeś gościem w Niemczech.

Jestem tu na wolnym publicznym forum i skoro moderacja nie ma zastrzeżeń do moich wpisów-będę pisała co mi się podoba.

Załóż sobie własne forum i tam możesz ustawiać do kąta,za wpisy,które Ci nie pasują.

Nie wiem co to jest "bana" ale pewno nie jestem tak nimiecki jak Pani.Zgadza się,że nie wiesz za co,więc nie komentuj.Dla Ciebie jest wersja,że obnażałem się na Kudamie w południe.W prochowcu i czerwonych kaloszach.Żegnam i powodzenia.

@kwiatek napisał:"Nie wiem co to jest "bana" ale pewno nie jestem tak nimiecki jak Pani."

Wyjaśniam;słowo oznacza banicję,które powinno być normalnemu Polakowi znane.

A skoro próbujesz tu "zabłysnąć" znajomością Berlina,to staraj się chociaż pisać poprawnie-
domyśliłam się,że masz na myśli Kurfürstendamm,nazywana potocznie:Ku`damm,a nie jak napisałeś;Kudam.

A co do znajomości języka,to obawiam się,że do dnia dzisiejszego nie doczytałeś się,za co masz szlaban, (mam nadzieję,że wiesz co to słowo oznacza?)bo skąd?Koleś przetłumaczył.?..
Widzisz @kwiatek-ja Berlina nie znam,ale za to język....:D

caro55 - skoro tak cwaniakujesz, to ja w imieniu tych niedoinformowanych rodaków napiszę Ci: zum Beispiel... verpiß dich, blas mir einer u.s.w. To, że mieszkasz w Niemczech nie upoważnia cię do negowania takich czy innych zachowań. To jest forum dla ludzi szukajacych pomocy a nie hyde-park do wygłaszania swoim subiektywnych opinii. Uważasz się za lepszą i mądrzejszą, bo moze ze dwa lata pracujesz na zmywaku? więc pomóż komus w potrzebie. Ja także dość długo mieszkam na terenie BRD, ale do głowy by mi nie wpadło aby pisać takie rzeczy jak Ty. Więc się carusku zastanów co piszesz

a i ja mam podobny problem moj najdrozszy po odsiedzeniu kary ma byc deportowany do Pl czy mozna cos z tym zrobic....!!!! Czy jest ktos tu na tym forum co jakis malenski ulamek inteligencji posiada i moze odpowiedziec na to pytanie czy tylko wam obrazania w glowie ktore tak naprawde nic nie daja !!!!! bo i tak sie nie spotkacie a na forum pisac kazdy moze.... !!! a wiec pytam jeszcze raz czy jest ktos w stanie mi odpowiedziec na pytanie !

Szanowni Państwo,
Bez powodu niemiecki wymiar sprawiedliwości nie deportuje do Polski, czy innego kraju. Jeżeli zostało popełnione przestępstwo, niestety ale należy ponieść karę. Temida może ślepa ale sprawiedliwa. Z drugiej strony, zawsze jest możliwość odwołania się od wyroku do sądów wyższej instancji. Od wyroku Amtsgericht przysługuje odwołanie do Landesgericht, następną instancją jest Oberlandesgericht, który znajduje się najczęściej w stolicy kraju związkowego. Najwyższą instancją jest Bundesgerichtshof czyli Federalny Trybunał Sprawiedliwości.

Deportacja obywatela polskiego z Niemiec może być wykonana również, gdy przyjechało się do Niemiec w celu uprawiania tzw. turystyki socjalnej. Taka turystyka jest niezgodna z przepisami unijnymi (dotyczy to wszystkich krajów UE).

Powrót