11 dni odsiadki kara zastepcza za grzywna

• Autor wątku Autor wątku Patrykoo119922
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patrykoo119922

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Witam mam stawić sie do wiezienia 17.09.2018 r na zastepcza kare pozbawienia wolnosci na 11 dni chyba ze wplace do tego czasu kwote 235zl moje pytania sa następujące.
1.co jak nie wstawię sie w podanym dnii do zk a zapłacę grzywna 18.09.2018r
2. kiedy by policja po mnie przyjechala

Jak się nie stawisz to sąd wyda nakaz doprowadzenia i kwestią czasu jest kiedy po Ciebie przyjdą.

gringo9 napisał:
Jak się nie stawisz to sąd wyda nakaz doprowadzenia i kwestią czasu jest kiedy po Ciebie przyjdą.

No dobra a jak wolace grzywna przed tym jak by mieli mnie doprowadzic

Jak zostanie wydany nakaz przymusowego doprowadzenia do zk, a ty zapłacisz grzywnę, to nakaz dalej obowiązuję. Do tego powinnien być zapis że możesz uwolnić się od doprowadzenia po wskazaniu dowodu zapłaty. Czyli jak zapłacisz i policja przyjdzie, to przedstawiasz im potwierdzenie zapłaty, i już cię nie zatrzymają.

A mam jeszcze jedno pytanie po jakim czasie policja przyjezdza aby doprowadzić di zk

Mogą przyjść w każdej chwili. Do domu, do pracy, do szkoły. Mogą zauważyć Cię na ulicy. Serio warto jest tak żyć jak ścigane zwierze zamiast zapłacić 235zł?

gringo9 napisał:
Mogą przyjść w każdej chwili. Do domu, do pracy, do szkoły. Mogą zauważyć Cię na ulicy. Serio warto jest tak żyć jak ścigane zwierze zamiast zapłacić 235zł?
Placic bede ale 18 dopiero czyli dzień po

Prawdopodobieństwo że w takiej sytuacji po Ciebie przyjdą jest znikome. Aczkolwiek na Twoim miejscu wpłaciłbym to w kasie sądu, tak by informacja o wpłacie dotarła do sędziego zanim wystawi nakaz doprowadzenia. Jak zapłacisz przez internet lub na poczcie to może być różnie.

Wpłać karę grzywny w kasie sądu.Ja bym na Twoim miejscu napisała do sądu podanie dołączając kserokopię dowodu wpłaty iż w związku ze spłatą kary grzywny ustała przyczyna dla której sąd zastosował zastępczą karę pozbawienia wolności.Nie byłeś wcześniej wzywany na posiedzenie w sprawie zastępczej kary pozbawienia wolności? Na doprowadzenie czeka się miesiąc do dwóch.W tym czasie sąd zdąży rozpatrzyć Twój wniosek.

Powrót