A
atttttti
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
witam, prowadze wlasna firme, adres firmy to adres domowy, zameldowania. mialam wypadek w lazience-wyskoczyla mi rzepka, ale wrocila na swoje miejsce. pojechalam do chirurga na pogotowie. dostalam szyne, zalecenia, zastrzyki i kontrola za 7 dni. dzisiaj poszlam na kontrole, wyszlo ze bede miala operacje. termin ustala w piatek. czy moge ubiegac sie o odszkodowanie??? co mi do tego potrzebne itd?
kolejne pytanie dot. ksiazeczki ubezpieczeniowej. bylam sie rejestrowac do przychodni, na kolejna wizyte u lekarza, pani poprosila o dowod ubezpieczenia. dalam ksiazeczke ubezpieczeniowa. powiedziala,ze ona nic z niej nie moze wyczytac, bo nie ma pieczatek zakladu pracy. ja tlumacze,ze posiadam firme, stad brak miejsc na pieczatki jak u osob zatrudnionych na umowe. kazala mi doniesc ostatnie kwitki zapl. za skladki zus. tak sie zastanawiam-po co w takim razie mi ksiazeczka ubezpieczeniowa??
bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi. pozdrawiam!
kolejne pytanie dot. ksiazeczki ubezpieczeniowej. bylam sie rejestrowac do przychodni, na kolejna wizyte u lekarza, pani poprosila o dowod ubezpieczenia. dalam ksiazeczke ubezpieczeniowa. powiedziala,ze ona nic z niej nie moze wyczytac, bo nie ma pieczatek zakladu pracy. ja tlumacze,ze posiadam firme, stad brak miejsc na pieczatki jak u osob zatrudnionych na umowe. kazala mi doniesc ostatnie kwitki zapl. za skladki zus. tak sie zastanawiam-po co w takim razie mi ksiazeczka ubezpieczeniowa??
bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi. pozdrawiam!