2 raz złapali mnie z suszem roślinnym...

• Autor wątku Autor wątku Zonejack
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zonejack

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam...
Mam problem, mianowicie w maju br. zostałem zatrzymany przez policję przy mnie nic nie znaleziono ale gdy radiowóz jechał w moją stronę wyrzuciłem woreczek z suszem roślinnym, oni to zauważyli... zawieźli mnie na komisariat i tam poddałem sie dobrowolnie karze i dostałem 1200zł grzywny+koszty sądowe razem jakieś 2200zł.
Następnie na początku września zostałem zatrzymany przez policję z powodu niezapalonych świateł (jechałem samochodem z kolegą). po sprawdzeniu dokumentów przez policje jeden z policjantów kazał wysiąść koledze z samochody i opróżnić kieszenie itp. po chwili drugi policjant zaczął szukać czegoś w samochodzie i z tyłu w popielniczce znalazł worek z suszem roślinnym który swoją drogą nie mam pojęcia jak sie tam znalazł... zostałem zatrzymany z kolegą i pojechaliśmy na komisariat(samochód kupiłem 3 tyg. wcześniej) na komisariacie nie przyznałem sie do zarzucanego mi czynu posiadania nielegalnej substancji odużającej ani mój kolega...

Moje pytanie brzmi co mi za to grozi czy będzie jakaś większa grzywna czy też zawiasy itp...
Doradzicie mi bo już naprawdę nie wiem co mam robić...

Jeżeli za pierwszym razem miałeś tylko grzywnę to teraz dostanies (jesli zostaniesz uznany za winnego) :

albo
- kolejną grzywnę
albo
- karę pozbawienia wolności w zawieszeniu (najbardziej prawdopodbne )
albo
-karę pozbawienia wolnosci bez zawieszenia.

Powinieneś się cieszyć, że za pierwszym razem nie dostałeś zawiasów bo teraz poszedbyś bezwarunkowo siedzieć.

Powrót