L
laura52
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Witam. We wrzesniu 2014 dopstalem wypowiedzenie z pracy i zarejestrowalem sie w UP otyrzymalem zasilek dla bezrobotnych ale nie bylo tam zadnych juz szkolen , kursow. itd. Sam znalazlem firme ktora oferowala szkolenie z płatnym stazem unijnym 6 mcy Urzad Pracy nie mial z tym nic wspolnego. Zawiadomiony przeze mnie o szkoleniu i stazu - zaraz zabral mi zasilek i odebral mi status bezrobotnego. . Obecnie do konca czerwca jestem na tym stazu/ nota bene wielka fikcja, zamiast pracowac zgodnie z profilem kursu robie za podaj, wynies, pozamiataj, wkurza mnie to ale milczę/
Dzis moja uczelnia / studiuje zaocznie/ przyslala mi harmonogram praktyki studenckiej od lipca br . Wyczytalem z niego , ze uczelnia zorganizowala praktyki rowniez z funduszy unijnych Kapital Ludzki. Organizatorka stazu na uczelni obawia sie, ze nie bede mogl przystapic do praktyk bo slyszala ze nie mozna 2 razy korzystac ze stazu unijnego.Ma to konsultowac z kims. Bylby to dla mnie ogromny cios gdybym nie mogl zaliczyc praktyk studenckich bo sa organizowane w dobrej firmie i faktycznie jak mowia starsze roczniki mozna sie czegos nauczyc. Studiuje tez na kierunku dotowanym unijnie.
Jak to wyglada prawnie? Bede wdzięczny za pomoc.
Dzis moja uczelnia / studiuje zaocznie/ przyslala mi harmonogram praktyki studenckiej od lipca br . Wyczytalem z niego , ze uczelnia zorganizowala praktyki rowniez z funduszy unijnych Kapital Ludzki. Organizatorka stazu na uczelni obawia sie, ze nie bede mogl przystapic do praktyk bo slyszala ze nie mozna 2 razy korzystac ze stazu unijnego.Ma to konsultowac z kims. Bylby to dla mnie ogromny cios gdybym nie mogl zaliczyc praktyk studenckich bo sa organizowane w dobrej firmie i faktycznie jak mowia starsze roczniki mozna sie czegos nauczyc. Studiuje tez na kierunku dotowanym unijnie.
Jak to wyglada prawnie? Bede wdzięczny za pomoc.