M
max272007
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam mam 21 lat i właśnie dzisiaj odebrałem na poczcie wezwanie do odbycia kary 25 dni w ZK Rawicz (nie odpracowałem wszystkich godzin "pomoc przy sprzedaży kradzionego przedmiotu" ) jest to mój pierwszy wyrok pozbawienia wolności i w ogóle pierwszy wyrok w życiu . za 7 dni muszę stawić się w zakładzie i mam do was kilka pytań, będę wdzięczny za każdą pomocną odpowiedź. Więc po pierwsze czy będę tam miał cieżko bo z tego co mi wiadomo ZKR to jeden z bardziej ogarniętych ZK w Polsce, ale chodzi mi dokładnie o ludzi na jakich mogę tam trafić ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie proszę o info. Po drugie co zabrać zeby mieć łatwiejszy start? jakies rady? ogólnie mam plan taki żeby wybrać celę dla palących (sam nie pale) ale kupić sobie z 2 ramy szlugów żeby udobruchać "współlokatorów" . No a po 3 wiem że mam prawo do przedterminowego zwolnienia po min. odbycia połowy wyroku (czyli w moim przypadku 13 dni) jak długo trzeba czekać na wokande? Czy w moim przypadku to ma wgl sens? I czy mogę się o to ubiegać wcześniej? Dodam że uczę się zaocznie został mi ostatni rok i nie chce zawalić przez swoją głupotę . Karę przyjmę na klatę bo nie mam zamiaru sie chować