8
88Magda
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
W październiku 2009 roku weszłam w posiadanie butów, które już po dwóch tygodniach uległy uszkodzeniu nie z mojej winy (zapadnięcie pięt, rozpruty szew). Decyzją sprzedawcy zostały wymienione na nową parę. Podobnie było przy drugiej reklamacji. Przy trzeciej reklamacji sprzedawca zadecydował o wymianie na inny model. Ze względu na to, że nie byłam zainteresowana innym modelem, dostałam kolejną parę pierwotnego.
Buty objęte są półroczną gwarancją, jednak wydaje mi się, że reklamacja jest na podstawie ustawy.
Czy mogę na jakiejś podstawie wnioskować o zwrot pieniędzy? Czy mogę starać się o zwrot kosztów dojazdu do sklepu związanych z reklamacją i czy mogę starać się o zwrot za poprzednie reklamacje? Czy mogę wnioskować, że buty posiadają wadę fizyczną i na podstawie rękojmi odstąpić od umowy? Proszę o odpowiedź
Buty objęte są półroczną gwarancją, jednak wydaje mi się, że reklamacja jest na podstawie ustawy.
Czy mogę na jakiejś podstawie wnioskować o zwrot pieniędzy? Czy mogę starać się o zwrot kosztów dojazdu do sklepu związanych z reklamacją i czy mogę starać się o zwrot za poprzednie reklamacje? Czy mogę wnioskować, że buty posiadają wadę fizyczną i na podstawie rękojmi odstąpić od umowy? Proszę o odpowiedź