a listownie mozna?

• Autor wątku Autor wątku wiesiek99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiesiek99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
wnioskowac o zatarcie skazania. musialbym jechac z 750km zeby ta to podanie zlozyc do sadu ktory orzekl kare, moze jest jakas inna droga i mozliwosc wnioskowania o zatarcie

prosze o pomoc, wiec mozna czy jednak nie :help:

[cytat="wiesiek99":ulysivmj]prosze o pomoc, wiec mozna czy jednak nie :help:[/cytat:ulysivmj]

A Szanowny Pan czytać umie???
Przecież Atmosphere wyrażnie podał wcześniej odpowiedź.
Wniosek musi zostać złożony w formie pisemniej.
To czy zlozy go Pan osobiście na biurze podawczym sądu, wyśle faksem czy wyśle listem (najlepiej poleconym za potwierdzeniem odbioru) jest bez znaczenia.

bez nerwow, poprostu zwiezle bardzo sie wyrazil :wink:
a jak sprawa zaplaty. wiem ze oplata wynosi 50zl i nie wiem jak ja uiscic
ciesze sie gdyz czytalem na forach prawnych ze tylko osobiscie mozna podania skladac kiedys :)

[cytat="wiesiek99":256ko35n]
a jak sprawa zaplaty. wiem ze oplata wynosi 50zl i nie wiem jak ja uiscic [/cytat:256ko35n]
Znając numr konta - mozna przelewem, przekazem.
[cytat:256ko35n] ciesze sie gdyz czytalem na forach prawnych ze tylko osobiscie mozna podania skladac kiedys :)[/cytat:256ko35n]
Ciekawa teoria. Tyle że nieprawdziwa.
A jak wnioskodawca siedział w więzieniu, to jak miał dostać się do biura podawczego Sądu, aby zlożyć wniosek? Podkopem? Moim zdaniem list byłby szybszy i wygodniejszy.

dziekuje :)
tylko pozostaje mi dorzec jakos do informacji jak ten wzor ma wygladac, czy nie trzeba znaczka pocztowego i numer konta do tego sadu w rzeszowie :/

[cytat="wiesiek99":3vm4oy3p]
tylko pozostaje mi dorzec jakos do informacji jak ten wzor ma wygladac, [/cytat:3vm4oy3p]
Pismo musi spełniać wymogi pisma procesowego.
[url="http://forumprawne.org/o,9,29760.html"]o,9,29760.html[/url]
o,21294.html
[cytat:3vm4oy3p] czy nie trzeba znaczka pocztowego [/cytat:3vm4oy3p]
a jak chce Pan wyslać list bez znaczka pocztowego? No chyba że ma Pan podpisaną umowę z pocztą....
[cytat:3vm4oy3p] numer konta do tego sadu w rzeszowie :/[/cytat:3vm4oy3p]
może tu znajdzie Pan coś dla siebie:
http://www.rzeszow.so.gov.pl/

o, dziekuje bardzo, chodzilo mi oczywiscie o znaczek oplaty sadowej :)

Powrót