A to dopiero ciekawe

• Autor wątku Autor wątku Milka-Emilka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Milka-Emilka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Podczas ostatniej wyprawy do kina,przed wejsciem do sali seansowej zauważyłam kartkę z informacją,że zabrania się wnoszenia ze sobą przekąsek zakupionych poza bufetem znajdującym się w kinie.Czy własciciel ma prawo wywieszać takie informacje i czy wogóle jest to zgodne z jakimiś przepisami np.o zakazie nieuczciwej konkurencji? :what: Muszę przyznać,że pierwszy raz spotkałam się z czymś takim.Na szczęście nikt nie kontrolował zawrtości mojej torebki,no i byłam po obiedzie zjedzonym na mieście.

Czy ktoś miał już podobne zdarzenie?

Czy naprawdę nikt na tym forum nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie? :(

Mi sie wydaje, ze to standardowa procedura w kinach, ktore maja swoj barek. Tak samo nie wolno spozywac wlasnego w restauracjach i innych jadlodajniach.

i co w tym dziwnego?
do porzadnego baru czy restauracji też nie przychodzisz np. z własną butelką wina... kino po prostu dba o wlasne interesy...

W co lepszych sieciach jest napisane, że PROSI SIĘ O NIE WNOSZENIE...

prosi się...

A swoją drogą jak jakiś czas temu byłem w SilversScreen to cała paczka znajomych jeszcze przed zgaszeniem świateł wyciągnęła paczki czipsów, picie i zaczęli się częstować. Po czym omawiali jeszcze po co są podkładki na siedzenia z pracownikiem kina. Na własne żarcie - 0.0 reakcji.

tiaaa... kulturalny kierownik czy dyrektor też najczęściej prosi o wykonanie czegoś... co nie oznacza że biorąc ,że jest to prośba można ją "olać"...:)

Powrót