Abmahnung torrenty, sprawa cywilna a karna?

• Autor wątku Autor wątku deskjet3745
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

deskjet3745

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie, na wstępie dodam iż przeczytałem wszystkie wątki na ten temat na forum i bardzo pomocne posty użytkownika erkoda.
Wiem że zmieniły się też koszty wycen.
Jestem w Niemczech od 3 miesięcy, aktualnie na umowie praktykanckiej i złożyłem papiery na anerkenung mojego zawodu .
Koleżanka z której wifi korzystam dostała list z Waldrof Frommer za 2 filmy torrent( które były niestety z mojej winy).
Moja znajomośc niemieckiego jest za słaba i nie rozumiem tych kosztów przedmiotu sporu przedstawionych w tabeli:
FmCnGj5ccIxs6DkN0FsNqLTREXiUSRU7Qq4z16a8tpo

W pierwszej kolejności chciałbym zrzucić odpowiedzialność z koleżanki, niemniej ugrać jak najniższą karę.
Czy wysłanie do nich maila że to ja jestem temu winny i proszę wszelką korespondencję kierować w tej sprawie na mój adres będzie dobrym posunięciem?
Czy od razu napisać zmodyfikowany Unterlassungerklarung że ja jestem winny ale koszty które podali są zawyżone i mogę zapłacić tylko 150 e( czy może od razu im to zapłacić to może się odczepią?).
Czy warto iść do adwokata, jakie są wasze aktualne doświadczenia?

I czy ta sprawa cywilna może być sprawą karną? Będę musiał do anerkenungu złożyć oświadczenie o niekaralności.
Czy w wypadku przyznania się że to ja(aby oczyścić koleżankę) ale późniejszego nie odpisywania do nich i liczenia z konsekwencjami sądowymi mam zagrożenie że będzie to sprawą karną?

Pozostałe zdj dokumentów:https://www.dropbox.com/sh/gfcppfb5ltyoyvr/AAA17i5oJUM3iAkaBdgaK5gLa?dl=0

dziękuje serdecznie ;)

Powrót