Abonament rtv

• Autor wątku Autor wątku runner80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
R

runner80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
a ja placę za abonament *** i mam spokój z abonamentem publicznym. Trzeba było wyrejestrować odbiornik tv i kupić abonament telewizji zatelitatnej

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
runner80 napisał:
a ja placę za abonament *** i mam spokój z abonamentem publicznym. Trzeba było wyrejestrować odbiornik tv i kupić abonament telewizji zatelitatnej

Placenie *** nie zwalnia cie z obowiazku placenia za abonament rtv.
Generalnie krotko przed terminem przedawnienia przyjdzie ci wezwanie do zaplaty za wszystkie zalegle skladki wraz z odsetkami bo dane o tobie otrzymaja bezposrednio z polsatu.

***mod***

Czy płacąc abonament za usługi oferowane przez ***, mogę przestać opłacać abonament radiowo-telewizyjny?
SzczegółyWarto wiedzieć
Nie, to niezależne od siebie opłaty abonamentowe. Abonament radiowo-telewizyjny czyli obowiązkowa opłata pobierana przez telewizję publiczną, z tytułu używania odbiornika telewizyjnego i radiowego, w żaden sposób nie jest związana z abonamentem za pakiet programów oferowanych przez ***. Abonament RTV trzeba opłacać dodatkowo.

moderacja

można powiedzieć, że złodziejstwo jak tak jest. A co jest w przypadku, że ja mam tylko satelitę a nie mam siatkówki. To że posiadam tv nie oznacza, że oglądam publiczną. Ile lat wynosi przedawnienie i od jakiego okresu się liczy?

a jeszcze inna sprawa. Ja jestem zameldowany u rodziców (na ten adres mam zarejestrowany ***), którzy opłacają abonament rtv. Jednak oczywiście mieszkam we własnym mieszkaniu, w którym oglądam ***, który opłacam. Z przepisów wynika, że wystarczy jedna opłata abonamentu na gospodarstwo domowe.

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Dlatego za gospodarstwo domowe rodziców płacą Oni, za Twoje Ty masz obowiązek płacić.
Nie ważne jest co się ogląda. Ważne, że odbiornik gotowy do odbioru się posiada.

Shocked napisał:
Dlatego za gospodarstwo domowe rodziców płacą Oni, za Twoje Ty masz obowiązek płacić.
Nie ważne jest co się ogląda. Ważne, że odbiornik gotowy do odbioru się posiada.

ale mój odbiornik tv jest niezarejestrowany i nie zamierzam tego robić. Telewizję cyfrową mam zarejestrowaną na adres rodziców ale oczywiście oglądam w swoim mieszkaniu.

O obowiązku zapłaty nie przesądza fakt rejestracji ale samo posiadanie urządzenia gotowego do odbioru.

a kto mi udowodni, że w moim mieszkaniu jest odbiornik ? Pisałem, że satelita jest zarejestrowana na adres rodziców, bo tam wówczas mieszkałem.

Dostawca telewizji wie gdzie znajduje się dekoder, czy go włączasz i jakie kanały oglądasz za jego pomocą.

nie ma prawa przekazywać moich danych. Nie mam zamiaru złodziejom płacić za abonament rtv

tych co chcą aby płacic drugi abonament

Drugi to do komercyjnej telewizji z wyboru podczas gdy pierwszy z mocy ustawy.
Ponawiam zatem pytanie: kogo nazywasz złodziejami?

jasno można wywnioskować.

runner80 napisał:
nie ma prawa przekazywać moich danych. Nie mam zamiaru złodziejom płacić za abonament rtv
tu jest napisane

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

runner80 napisał:
nie ma prawa przekazywać moich danych. ...
Obawiam się, że nie masz pojęcia o czym piszesz, a Twoje zachowanie/posty co raz bardziej nabiera znamion trollowania.

ja, jako zawodowiec nie zamierzam placic abonamentu publicznego, bo place za duzo ciekawszy abonament cyfrowego polsatu. Tam jest eurosport, polsat sport a więc programy dla mnie wazne. Nie oglądam tvp bo mnie to nie interesuje

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót