Abonament rtv

• Autor wątku Autor wątku Otanuna123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Otanuna123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, proszę o ocenę sytuacji. Na koniec września otrzymałam wezwanie do zapłaty zaległego abonamentu rtv. Wezwanie z Poczty Polskiej. Zdziwiłam się ponieważ: a) nigdy nie miałam własnego telewizora, b) nie rejestrowałam żadnego telewizora, c) nigdy nie miałam nawet książeczki opłat... Wezwanie za okres ostatnich 5 lat. Prawie 2 tys zł. Termin zapłaty lub na odwołane to 7 dni. Napisałam odwołanie na wzór z internetu o braku dostarczenia mi numeru abonenta. Poczta dostała to pismo 4 października i do chwili obecnej nie otrzymałam odpowiedzi. A podobno mają 30 dni na odpowiedz. Co mogę jeszcze zrobić? Czy mam dalej czekać? Jeśli tak to ile czasu? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Mam dla Ciebie (i innych zainteresowanych) dobrą informację. Sprawa jest do wygrania. Nie odpuszczaj, na nic nie czekaj bo czas płynie na korzyść PP, składaj odwołania podnosząc argumenty jw. Żądaj dowodów, kopii "podpisanych" dokumentów, oryginałów wpłat, książeczek i deklaracji. Akcja PP obliczona jest na wywołanie strachu wśród ludzi i wyłudzenie kasy na "chybił trafił". Ja dziś otrzymałem pismo od PP, w którym PP umarza swoje wobec mnie roszczenia - nie znaleźli dowodów.

Powrót