AC - samochód zastępczy

• Autor wątku Autor wątku devsiok
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

devsiok

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
10 marca 2023 miałem kolizję na rondzie. Nie wiem, czy dobrze, że używam słowa kolizja, bo chodzi o najechanie na krawężnik na rondzie a co za tym udzie uszkodzenie zbieżności. Samochód z AC przysługiwał mi jedynie 2 tygodnie a dziś dowiedziałem się, że trzeba zrobić jeszcze kalibrację a pierwszy termin na warsztacie jest za 2 tygodnie. Czy ja mogę ubiegać się jakoś o samochód zastępczy od salonu ? Ubiegać się na pewno mogę, ale jak odmówią to czy można uzyskać samochód zastępczy na drodze prawnej lub uzyskać zwrot za wynajem samochodu w wypożyczalni ? Termin naprawy błahostki to po prostu przegięcie.

AC rządzi się swoimi prawami. Wykupiłeś wariant w którym przysługuje Ci tylko na 2 tygodnie samochód zastępczy. Na tyle się zgodziłeś wykupując go. Niektóre warianty AC nie dają ci samochodu zastępczego nawet na jeden dzień. Co innego przy okazji ubezpieczeniu z z OC. Przeczytaj OWU. Tam będziesz miał dokładnie wyszczególnione na ile dni możesz te auto dostać. Możesz dostać auto zastępcze z ASO ale to będzie tylko ich dobra wola. Warsztat za te dodatkowe dni nie dostanie pieniędzy od ubezpieczyciela ale może zrobić ukłon w stronę klienta. Prawnie nic nie uzyskasz bo nic więcej ci się nie należy.

Ostatnia edycja:
Powrót