ADAC plus - odcholowanie do innego niż wskazany Werkstatt

• Autor wątku Autor wątku nika44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nika44

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 103
Witam!
Posiadam kartę ADAC Plus i miałam ostatnio niemiłą niespodziankę w Niemczech, bo moje auto nie chciało odpalić. Zadzwoniłam, przyjechał Abschleppenfahrzeug, stwierdził, że coś z elektryką i on tego nie naprawi, zapytał, gdzie ma scholować auto,wskazałam warsztat, który był w mieście obok. Pan zadzwonił gdzieś, powiedział, że nie idzie, centrala się nie zgadza. Wskazałam warsztat w mieście, w którym była awaria (moje miasto), pan zadzwonił gdzieś, też nie wyrazili zgody i wymyślili, że odholują Auto do serwisu Forda, gdyż jest to Ford.
Mam pytanie: Jakim prawem to zrobili, skoro Pan, z którym podpisywałam umowę twierdził, że ta karta obejmuje wybór warsztatu!!!!! Co mogę w tej sytuacji zrobić? Zapewne taniej by mi było Auto naprawić we wskazanym przeze mnie warsztacie.
Czasu mam niewiele, bo jutro o 10 rano otwierają warsztat forda w moim mieście i musze tam być.Czy moge jakoś dochodzić swoich praw??? Czy mogę ponownie dzwonić do ADAC z prośbą o przewiezienie auta do wybranego przeze mnie warsztatu w moim mieście?
Proszę o poradę i pomoc jeśli to możliwe.

Powrót