Administracja - problem

• Autor wątku Autor wątku immortal135797
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
I

immortal135797

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Mam pewne ważne zapytanie. Mieszkam w bloku osiedlowym. Jakiś czas temu, kupiłem sobie nowy sprzęt audio z mocnym wzmacniaczem. Czy jeżeli ktoś grozi mi, że za głośne odtwarzanie filmów, muzyki, etc. zaskarży mnie do administracji, to ona cokolwiek zrobi? Wg. regulaminu do godz. 22:00, mogę nawet orkiestrę dętą sobię wprowadzić. Po 22:00 zawsze wszystko wyciszam, jednak ktoś ma do mnie nagle jakieś pretensję, że mu za głośno i grozi mi jakąś eksmisją. Nie łamię regulaminu administracji, do godz. 22:00, mogę robić, co mi się podoba. Proszę, o pomoc - co mam w takiej sytuacji robić. Przestrzegam wszystkich zasad, a ta sąsiadka pracuje w administracji i Jej przeszkadza. :rolleyes: Proszę, o radę w tej sprawie.

Pozdrawiam. :)

To nie jest tak do końca że można od 6.00 do 22.00 przeprowadzać w domu Armagedon.
Ma tu zastosowanie przepis z Kc który stanowi:
Art. 144. Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych.
Tak że o orkiestrze zapomnij.

Zgodnie z tymi przepisami na terenach zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej i zamieszkania zbiorowego dopuszczalny poziom hałasu wynosi:

60 dB w porze dziennej i 50 dB w porze nocnej – gdy hałas pochodzi z dróg lub linii kolejowych;
50 dB w porze dziennej i 40 dB w porze nocnej – gdy hałas pochodzi z innych źródeł.

50dB nie przekaczam. Co mam robić?

No, cóż. G***O mnie to interesuje. Koniec tematu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót