G
grzegorz-stary
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam. W skrócie opiszę sytuację. W pewnym bloku w pewnym mieście mieszkam od urodzenia a mam już 37lat. Kilka lat temu otrzymałem od rodziców w/w mieszkanie, więc jestem właścicielem lokalu oraz członkiem spółdzielni. Na osiedlu są założone szlabany, pilot oczywiście posiadam. Problem polega na tym, że regulamin administracji zakazuje wjazdu na teren osiedla aut dostawczych. I co teraz? Pracuje jako kurier no i gdzieś muszę zaparkowac, z racji zamieszkania w centrum miasta i stref płatnego parkowania wjeżdżałem na teren osiedla oczywiście parkując w ramach rozsądku. Auto którym jeżdżę jest to przeciętnej wielkości bus, czyli nie najdłuższy ale pośredni. Spokojnie nie jedna osobówka sięga takich wymiarów jeśli chodzi o szerokośc, no dłuższe auto mam o 20 lub 30 cm od pewnych innych zaparkowanych. Nagle telefon z administracji, że nie mogę wjeżdżać i parkować bo to auto dostawcze i jeśli zobaczą auto firmy kurierskiej to odholują. Czy to zgodne z prawem? Od 2 tyg parkuję kilka osiedli dalej aby nie płacić za strefę płatnego parkowania, na osiedle nie wjezdzam. Poniżej screen regulaminu. A co w przypadku gdy pracuje u kogoś i tym autem brandowanym dojeżdżam do domu i do pracy, jak dla mnie to nie są cele zarobkowe.... Jak można wybrnąć z tej sytuacji? Jakich argumentów użyć? Jeżdżę autem dostawczym ale np. Fiat Seicento z kratką za siedzeniami to już Van a w dowodzie samochód ciężarowy. Pomocy, bo ja już nie mam gdzie parkować. Administracja trzyma się swojego regulaminu. Auto jak wyżej mam oklejone więc z daleka widać jaka firma kurierska
Pomocy
Pomocy