Adres stałego zameldowaniaaaaaa.....

• Autor wątku Autor wątku Anonim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anonim

Do którego urzędu skarbowego powinna wysyłać PITy osoba pracująca,uczciwa,lecz bez stałego adresu zameldowania?(wynajmująca mieszkanie,lecz w nim nie zameldowana)
Czy za rozliczenie się z niewłaściwym urzędem skarbowym grożą jakieś konsekwencje??
A za wpisanie do umowy o dzieło nieaktualnego adresu zamieszkania???
Co wpisywać w umowy o dzieła w tej rubryce,jeśli tego stałego adresu się nie ma?-słyszałam,że można skreślać "adres stałego zameldowania",a w to miejsce wpisywać "adres do korespondencji"...Ale nawet,jeśli tak-to dalej nie wiem,co z tym urzędem skarbowym...
A może problem rozwiązałoby tymczasowe zameldowanie się w wynajmowanym mieszkaniu?Czy musiałby na to wyrazić pisemną zgodę właściciel mieszkania?
Czy powinnam wymienić dowód osobisty,w którym widnieje nieaktualny adres zameldowania?-czy taki dokument jest nieważny i może np. stanowić problem przy wyjezdzie za granicę?
Jeśli tak,to po jakim czasie od wymeldowania spod adresu wpisanego w dowodzie powinnam tenże dowód wymienić(minęło już ponad pół roku...)i co-na Boga-wpisać w rubryczkę "adres zameldowania" przy składaniu podania o nowy dowód...????

Cytat:
Do którego urzędu skarbowego powinna wysyłać PITy osoba pracująca,uczciwa,lecz bez stałego adresu zameldowania?(wynajmująca mieszkanie,lecz w nim nie zameldowana)
IMO do właściwego ze względu na ostatni adres zameldowania.
Cytat:

Co wpisywać w umowy o dzieła w tej rubryce,jeśli tego stałego adresu się nie ma?-słyszałam,że można skreślać "adres stałego zameldowania",a w to miejsce wpisywać "adres do korespondencji"

Można tak zrobić.
Cytat:

A może problem rozwiązałoby tymczasowe zameldowanie się w wynajmowanym mieszkaniu?Czy musiałby na to wyrazić pisemną zgodę właściciel mieszkania?

Więcej - właściciel musi zameldować.
Cytat:

Czy powinnam wymienić dowód osobisty,w którym widnieje nieaktualny adres zameldowania?-czy taki dokument jest nieważny i może np. stanowić problem przy wyjezdzie za granicę?

Nie jest nieważny, a adres nie ma w takim wypadku znaczenia.
Cytat:
co-na Boga-wpisać w rubryczkę "adres zameldowania" przy składaniu podania o nowy dowód...????

"Nie dotyczy."

Powrót