Adres

• Autor wątku Autor wątku milag
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milag

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam . Mam pytanko. Komornik znalazł adres dłużnika alimentacyjnego. Komornik nie moze mi go udostepnic . Jak napisac pozew o podwyższenie alimentow a w adres ma sobie sąd udostępnić z innego wydziału? Dłużnik mieszka za granicą.

Czym uzasadnił odmowę udostępnienia adresu dłużnika ?

Komornik sam nie odnalazl tego adresu. Jesli dluznik mieszka poza granicami to komornik nie podejmie egzekucji. Zajmie sie tym na wniosek wierzyciela odpowiedni wydzial Sadu Okregowego.
Byc moze dluznik sam podjal kontakt z komornikiem i oswiadczyl, ze mieszka poza granicami Polski, nie podajc pelnego adresu lub podajac nie istniejacy adres.
Pozew o podwyzszenie mozna zlozyc nawet nie znajac adresu - wnoszac o ustalenie kuratora do doreczen dla nieznanego z miejsca pobytu.

Sąd okregowy ustalił adres dluznika za granicą. Nie mogą mi go podać. Moje pytanie. Jak napisac w pozwie o podwyższenie alimentow adres który sąd ma sobie udostępnić sam?

Tak wystarczy wskazac w pozwie, ktory sad i wydzial posiada adres pozwanego, oczywiscie nie zapominajac o numerze akt tej sprawy.

Powrót