Adwokat mnie ola...

• Autor wątku Autor wątku poloo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

poloo

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Mój adwokat nie powiadomił mnie o terminie rozprawie apelacyjnej ani też o wyroku sądowym. Po 6 miesiącach, na wnioske wierzycielki komornik zajął mi wypłatę i dalsze należności /alimentacyjne/ będą egzekwowane przez komornika.
Co mam zrobić z tym fantem. Do kogo się zwrócic aby zobaczyć akta sprawy i wyrok sądu apelacyjnego.Czy adwokat ponosi odpowiedzialność za ten stan rzecz ??

Moim zdaniem tak.
A wgląd do akt sprawy ma strona w każdej dowolnej chwili w kancelarii sądu.
Gdyby to mnie spotkało złożyłbym skargę do Okręgowej Rady Adwokackiej.

Zgadzam sie.Troche slaby ten twoj adwokat.

Czy muszę pisać pismo do prezesa sądu o udostępnienie akt,czy też prosto z marszu do sekretariatu wydziału rodzinnego ??

Idzie się do sekretariatu i prosi o udostępnienie akt.
Trzeba mieć przy sobie dowód osobisty oraz znać sygnaturę akt.

@Kerimus i@Kamil.Z

Dziękuje za pomoc.
Jak się tylko otrząsne z tego szoku,udam się do sądu a następnie do jakiegoś prawnika aby skreślił notę do Okręgowej Rady Adwokackiej.

Mam delemat,otóż wierzycielka złożyła wniosek do komornika aby ten wszczął postępowanie egzekucyjne /pierwszy post/ Komornik wysłał pismo do zakładu pracy .Adwokat chcąć ratować sytuację,którą sam stworzył wysłał pismo do wierzycielki aby wycofała wniosek od komornika i rozłożyła zadłużenie na raty.A mnie się zbliża termin wpłacenia kolejnej raty alimantacyjnej . Nie mam pojęcia jak się w tej sytuacji zachować.
Czy wpłacać już teraz podwyższone alimenty + rate zadłużenia , czy tez zakład pracy już mi w tym miesiącu potrąci z wypłaty na rzecz komornika. Bo w takim przypadku podwójnie mi obciąży mój skromny budżet. Czy komornik będzie honorował moją dobrowolną wpłatę na rzecz zadłużenia i bieżące alimenty ???

Powrót