Agio Wierzytelności

• Autor wątku Autor wątku Paw32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paw32

Użytkownik
Odpowiedzi
111
Witam dostałem pozew z Sądu Rejonowego (sprawa została przeniesiona z Sądu epu Lublin Sąd do mojego z miejsca zamieszkania Sądu na mój wniosek - uwzględnił mój sprzeciw od nakazu zapłaty )
powodem jest Agio wierzytelności , który wykupił stary dług z 2010 roku od Play.
Wraz z pozwem, jest pełnomocnictwo zawiadomienie o przelewie wierzytelności z play,
wyciąg z rejestru funduszy inwestycyjnych AGIO.....
umowa sprzedaży wierzytelności, w której nie ma wyszczególnionego długu nic z tego nie wynika , nie wiadomo co jest sprzedawane , załączona jest jakaś tabela datami wymagalności , odsetki i salda z której nic praktycznie nie wynika , nie wie co to wogole jest , ponadto brak jest wypowiedzenia umowy abonenckiej z play, musze wniesc odpowiedż na pozew i nie zabardzo wiem jakie podniesc zarzuty i wnioski dowodowe czy mozna Państwa prosisć o pomoc w niniejszej sprawie?
będe bardzo wdzieczny

Paw32 napisał:
Witam dostałem pozew z Sądu Rejonowego (sprawa została przeniesiona z Sądu epu Lublin Sąd do mojego z miejsca zamieszkania Sądu na mój wniosek - uwzględnił mój sprzeciw od nakazu zapłaty )
co napisałeś w sprzeciwie?
Paw32 napisał:
wyciąg z rejestru funduszy inwestycyjnych
to nie dowód,
Paw32 napisał:
umowa sprzedaży wierzytelności,
oryginał czy uwierzytelniona kserokopia?
Paw32 napisał:
umowa sprzedaży wierzytelności,
kompletna?
Paw32 napisał:
załączona jest jakaś tabela datami wymagalności ,
to nie dowód w sprawie,
Paw32 napisał:
odsetki i salda z której nic praktycznie nie wynika ,
to nie dowód w sprawie,
Paw32 napisał:
nie zabardzo wiem jakie podniesc zarzuty
np. brak legitymacji czynnej jak i biernej, przedawnienie roszczenia, nie wykazanie skutecznej umowy cesji, kwota nie należna oraz inne.....,
Paw32 napisał:
wnioski dowodowe
a po co składać jakieś wnioski dowodowe?

Krótko mówiąc wszystkie zarzuty jakie się dało @robinson21 wymieniłeś. Ale fakt, że praktycznie każdy tutaj zasługuje na uwzględnienie.

Czy im nie szkoda nawet tych 1-2% wartości na takie wierzytelności? Przecież to jest gniot, którego za żadne skarby nie udowodnią, że nawet istnieje.

w sprzeciwie ogólnie o przekazanie sprawy do sadu z miejsca zamieszkania mojego o oddalenie powództwa oraz podniosłem zarzut przedawnienia roszczenia
otrzymałem kopie wyciągu z rejestru funduszy
kopie umowy sprzedazy wierzytelności (poswiadczona za zgodnośc z oryginałem przez pełnomocnika)

Pokaż kwity komus, kto ci to ogarnie

czytałem, ogólnie z umowy sprzedaży wierzytelności nic nie wynika , w samej umowie nie ma zadnego slowa o kwocie sprzedazy wierzytelnosci i na kogo przypada wierzytelnośc ,
dopiero pozniej piszą ze do umowy jest załączony załącznik w formie wielkiej tabeli format a3 i są wyszczególnione małymi druczkami setki pozycji jakies salda , dat wymagalności i odsetki

Paw32 napisał:
ogólnie z umowy sprzedaży wierzytelności nic nie wynika
jesteś pewien, czytałeś punkt po punkcie?
Paw32 napisał:
dopiero pozniej piszą ze do umowy jest załączony załącznik w formie wielkiej tabeli format a3
czy masz go w formie papierowej?

czy umowa jest w całości bez żadnej ingerencji z zewnątrz (coś zamazane?)

forma papierowa moge przeslac na maila

Powrót