E
elisarda2006
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Jakiś czas temu zaciągnęłam chwilówkę w firmie pożyczkowej Golden Gremium. Znim zdążyłam ją spłacić zostałam zwolniona z pracy i wyjechałam do pracy za granicą...Nie mieszkam w swoim rodzinnej miejscowości bo przebywam za granicą wykonując pracę. Wczoraj pracownik firmy pożyczkowej przedstawiający się jako jej właściciel dokonał późnym wieczorem najścia na dom moich rodziców - dodam starszych i schorowanych ludzi. Ponieważ bramka była zamknięta na kłudkę (godzina 20:45) przeszedł przez ogrodzenie górą agresywnie i długo dzwonił do drzwi, bardzo agresywnie rozmawiał z moim ojcem, któremu nie chciałam mówić, że na przejazd zaciągnęłam pożyczkę. Godzinę wcześniej co moi rodzice wiedzą od sąsiadów osoba podająca się za właściciela firmy rozpytywała o mnie sąsiadów i przechodniów na ulicy...Czy działania tego Pana były uzasadnione prawnie...Dodam, że moja mama jest po świeżym udarze mózgu w domu jest jeszcze młodsza siostra cierpiąca na wegetatywną nerwicę serca związaną z Chorobą Recklinhausena co spowodowało u niej znaczne obniżenie nastroju, i nasilenie objawów chorobowych...Dodam, że wcześniej kontaktowałam się mailowo z firmą i zostałam pouczona, że do długu zostaną mi naliczone odsetki za zwłokę i inne opłaty.
Czy mogę jakoś ochronić rodziców przed najściami tych Panów. Czy rodzice mogą wezwać policję?
Pozdrawiam
Elżbieta Zając
Ps Jest w tej chwili prawie 4:00 rano. Moi rodzice i siostra nie mogą spać. Mamy kontakt przez GG i skype. Ja teraz jeszcze nie dostanę urlopu, żeby sprawę załatwić, zresztą wydaje mi się, że uprzedzałam wierzyciela o tym. Boję się o mamę szczególnie. Błagam o radę co zrobić
Czy mogę jakoś ochronić rodziców przed najściami tych Panów. Czy rodzice mogą wezwać policję?
Pozdrawiam
Elżbieta Zając
Ps Jest w tej chwili prawie 4:00 rano. Moi rodzice i siostra nie mogą spać. Mamy kontakt przez GG i skype. Ja teraz jeszcze nie dostanę urlopu, żeby sprawę załatwić, zresztą wydaje mi się, że uprzedzałam wierzyciela o tym. Boję się o mamę szczególnie. Błagam o radę co zrobić