Aimenty

• Autor wątku Autor wątku jaca67
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaca67

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie jestem tu nowy MAM dosc spory problem Od kilku lat narosly mi alimenty i mam zadluzenie alimentacyjne ile mze mi zajac komornik z pensji PENSJA 1600 zl brutto NA dodatek moja bya zona 5 lat temu zabrala dziecko i wyjechala do angli bez mojej zgody a ja nadal place na nia aimenty i splacam zadluzenie jak sobie z tym poradzic?Czy moge przestac placic alimenty skoro niewidzialem corki juz prawie 4 ata a byla zona wogole sie ze mna nekontaktuje i mam brak kontaktu z dzieckiem Czy moge zlozyc jakis wniosek do sad od nieplacenia alimentow PROSZE WAS O POMOC BO NIEWIEM CO ZROBIC nadmieniam iz posiadam dosc spore zadluzenie alimentacyjne DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC

komornik ma prawo zabrać 60 % wynagrodzenia , alimenty musisz płacić to twoje dziecko a ona miała prawo do ułożenia sobie życia, chyba że dziecko już sie nie uczy i alimenty sie nie należą to wtedy , jeśli masz zadłużenie spłacaj je w miarę możliwości by nie odpowiedzieć na drodze karnej tj. art. 209 kk.

dzieki za odpowiedz a to ze bez mojej zgody zostao zabrane za granice i niemam z nim kontaktu jak sobie z tym poradzic

Nie mogła dziecka wywieść za granicę bez twojej zgody, przecież musiała zrobić mu paszporty bądź dowód a do tego jest potrzebna twoja zgoda bądź sądu rodzinnego

czy sad rodzinny moze pozwoic na wyjazd bez mojej zgody?

Powrót