aktywna umowa zlecenie podczas likwidacji spółki a świadczenie rehabilitacyjne

• Autor wątku Autor wątku Natka27_97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Natka27_97

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Zostało mi przyznane świadczenie rehabilitacyjne na okres 6 miesięcy, po 3 miesiącach należy ubiegać się o kontynuację świadczenia po okresie zatrudnienia, dostałam dziś telefon od kobietki z zus, że mam zawartą jakąś umowę zlecenie sprzed 2017 roku, pomimo tego, że składałam wypowiedzenie. Niestety, dopoki nie skontaktuje się z tą firmą i nie poproszę o zamknięcie tej umowy, nie dostane świadczenia. W internecie czytam, że jest to firma, która naciagneła wiele ludzi a poźniej pozamykała swoje oddziały. Właściciel zakłada wiele firm i działa podobnie, zawierając umowy z ludźmi i nie wypłacając np. pieniążków. W moim przypadku chciałabym się tylko skontaktować z tym włascicielem, znam tylko jego nazwisko z internetu poniewaz widnieje w krs, firma jest w likwidacji. Czy jest w ogóle taka możliwość, że pomimo tego, ze spółka jest w likwidacji to moja umowa widnieje jako aktywna i przez to nie dostanę przedłuzenia świadczenia? Jakieś pomysły jak ograć to z zus, jeżeli rozmowa z tym właścicielem graniczy z cudem?

Powrót