Alegro i urząd celny WER Warszawa

• Autor wątku Autor wątku cocain39
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cocain39

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. :)
05.06.2016 kupił telefon. Dziś 30.08.2016 on jeszcze nie przyszedł.

Warunki sprzedawcy:

Dane sprzedającego 1.Przedmioty wysyłane są do 72 h od momentu otrzymania wpłaty z magazynu zagranicznego dystrybutora. 2.Jesteśmy pośrednikiem pomiędzy kupującym a zagranicznym sprzedawcą. Kupując na naszej aukcji stajesz się importerem danego przedmiotu. 3.Czas dostawy to średnio 20 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty za przedmiot aukcji, jednak zastrzegamy sobie możliwość wydłużenia tego okresu maksymalnie do 39 dni roboczych. Czas ten wynika z możliwości przerw w pracy zagranicznych firm. 4.Przesyłka może zostać objęta procedurą celną i to kupujący jako importer jest zobowiązany do uiszczenia tej opłaty.

Sprzedawca mówi że paczka została zatrzymana przez urząd celny.
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-07-09 03:27 WER Warszawa

Nie byłem poinformowany o czymś takim. Że paczka może być zatrzymana.
Czekam już 3 miesiące na ten telefon.
Pytanie czy mogę oświadczyć na sprzedawcę do policji ?

3.Czas dostawy to średnio 20 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty za przedmiot aukcji, jednak zastrzegamy sobie możliwość wydłużenia tego okresu maksymalnie do 39 dni roboczych.

A to. Sprzedawca nie dotrzymał czasowych warunków.

Sprzedawca mówi że mi powinien przyjść jakiś list z poczty. Lecz mi nic nie przychodzi żadnego listu. I jeśli to wszystko zaciągnie się na pół roku albo na rok to mam milcząco to wszystko cierpieć i czekać ?

Często zamawiam z chin i przewaznie u celnikow w warszawie paczka jest max tydzien. Licz się z dodatkową opłatą celną + vat bo jak miesiąc lezy u nich to zapewne decyzje piszą :)

Przychodzi list pocztą, czasem przychodzi pismo mailem, w zależności od tego, jak podchodzi do tego agencja celna (skoro WER - to pewnie Poczta Polska).
Jeśli masz nr przesyłki, zadzwoń tam (wyzwanie nr 1) i dowiedz się, o co chodzi. Latem przesyłki były mocno spóźnione (raz że sezon urlopowy, dwa to szczyt NATO i częściowe wyłączenie przesyłek lotnicznych. Moja, po opuszczeniu kontynentu za oceanem dotarła do Turcji, z Turcji zaś transportem drogowym do Warszawy. Co ciekawe tracking pokazywał, że dotarła od razu do Okęcia).

Paczkę z telefonem jak naj szybciej.:rolleyes:
A jak że to wszystko zaciągnie się jeszcze na miesiąc iść do policji czy nie ?:(

Dziś nareszcie otrzymał telefon.

Zapłacił wat 23 procenty (
Lecz najciekawiej to ze telefon wygląda tak jakby nim ktoś korzystał folia która broni ekran jest otarta palcami. Na ekranie 2 zadrapania. Korpus jest uderzony widać obrażenie.
Co mogę zrobić z tym ?

Proszę pomocy i podpowiadania jak powinienem działać dalej ?:rolleyes:

Powrót