alibi

• Autor wątku Autor wątku michciu01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michciu01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
zostałem wskazany przez jedną osobę jako sprawca uszkodzenia mienia. Problem w tym, że to nie ja i nie mam zamiaru za to odpowiadać. Pytanie mam następujące: Czy w przypadku przedstawienia przeze mnie alibi, że byłem w tym czasie na weselu, wystarczy poświadczenie 2-3 świadków, czy może prokurator będzie się domagać filmu z wesela? Do sprawy jeszcze nie doszło, dzisiaj miałem pierwsze przesłuchanie na komendzie, jeszcze jako świadek.

a wesele gdzie było - w tej samej miejscowosci czy innej?

w tej samej, niedaleko mojego miejsca zamieszkania

warto przedstawić wszystkie dowody, żeby nie doprowadzić do przedstawienia zarzutów, czy do sporządzenia aktu oskarżenia. Warto sobie dokładnie odtworzyć, co się robiło ale broń Boże nakłaniać świadków czy umawiać się z nimi, że zeznają to i to.

po obejrzeniu filmu z wesela mozna stwierdzić kiedy zostałeś pokazany na filmie (dokładna godzina przed zdarzeniem, dokładna godzina po zdarzeniu, moze nawet w czasie kiedy było zdarzenie....), mozna przeprowadzić eksperyment procesowy ile czasu zajmuje dotarcie do miejsca uszkodzenia mienia pieszo i np. samochodem, ile zajmuje droga powrotna itp....

Bo świadkowie że byłeś na weselu to może być za mało....

Powrót