Alimenty bez slubu. Brak dowodow

• Autor wątku Autor wątku Sawiks2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sawiks2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.. w 2013 urodzila mi sie corka. Mieszkalem z dziewczyna troche u niej troche u mnie, u niej wyszykowalismy pokoj. Po 2,5 roku rozstalismy sie. Przez ten czas kupowalem wszystko co potrzebne bylo dziecku, nie mam paragonow ani nic, bo nigdy nie myslalem ze moze byc mi to pptrzebne. Dziecko ma moje nazwisko, bez problemu je zaakceptowalen. Jezdze do niej co weekend jak moge to i w tygodniu. Jestem zarejestrowany jako osoba bezrobotna od poczatku 2015 roku. Chcialbym sie dowiedziec jak wysokie moge dostac alimenty jesli zalozy mi sprawe, czy bede musial zwracac za te 2,5 roku? Nie mam zadnych kredytow, ani pojazdow na Siebie. Jedynie abonament. Mieszkam u rodzicow mam 22 lata. Ona ma 19 i pracuje na smieciowej umowie za 1400zl miesieczbie. Sam chce zeby mi zalozyla sprawe bo musze jej dawac nawet na paliwo jak jedzie gdzies z dzieckiem, za serki ktore kupi dziecku. Niedlugo bede musial placic za wode ktora zuzywa dziecko.

Sawiks2 napisał:
bo musze jej dawac nawet na paliwo jak jedzie gdzies z dzieckiem, za serki ktore kupi dziecku.
no wie pan, ktos musi te koszty ponosić,dlaczego mają ciążyc tylko na matce?
Sawiks2 napisał:
Chcialbym sie dowiedziec jak wysokie moge dostac alimenty jesli zalozy mi sprawe,
Przepis prawny:
Art. 135. § 1. Zakres świadczeń alimentacyjnych zależy od usprawiedliwionych potrzeb uprawnionego oraz od zarobkowych i majątkowych możliwości zobowiązanego
.
Czyli tyle ile facet w pana wieku, z pana mozliwosciami, wykształceniem moze zarabiać...:evil:

Sawiks2 napisał:
Mieszkam u rodzicow mam 22 lata.
To zawsze moze pozwac pana rodziców.

Ostatnia edycja:
Okej, wiem ze ktos to musi pokryc. Ale jesli sie z nia dogadam na przelewy z dana kwota i bedzie wygaac ode mnie wiecej, gdy dziecko bedzie chore, to ma takie prawo? A wyksztalcenie Moje konczy sie na szkole gimnazjalnej. Prawo jazdy C+E uprawniebia na koparki i koparko-ladowarki oraz wozki widlowe

Powrót