L
lukasso96
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Byliśmy z dziewczyną w związku 3 lata wynajmowaliśmy mieszkanie. Mamy niecało roczne dziecko, nie tak dawno zerwała ze mną związek mieszkamy nadal razem lecz ja chciałbym się wyprowadzić. Ona posiada stały meldunek gdzie również zameldowane jest dziecko lecz panuje tam patologia (alkohol, awantury) i nie chce tam wracać więc stawia mi warunek że ona wynajmie mieszkanie i że będę musiał jej za to płacić + alimenty. Czy to prawda że muszę jej płacić za wynajem mieszkania +alimenty? Chciałem się dogadać w sprawie płacenia na dziecko zaproponowałem kwote 800zł ( chociaż sam nie wiem czy to nie za dużo przy moich zarobkach 3500 brutto) po czym mnie wyśmiała i powiedziała że będę musiał jej płacić również za mieszkanie. Wydaje mi się że bez ślubu nie jestem zobowiązany płacić na nią, tylko płacić alimenty na dziecko. A skoro ona chce zabrać dziecko to jej kwestia jest płacić za mieszkanie bo przecież ona tak czy siak musi gdzieś mieszkać skoro umowa najmu mieszkania się kończy. Proszę o pomoc w tej sprawie.