Alimenty bieżące fundusz i komornik

• Autor wątku Autor wątku kwiatek995
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kwiatek995

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam potrzebuje pomocy w sprawie alimentów które mam zasądzone na dwójkę dzieci od października 2017. Na początku dawałem pieniądze mojej byłej żonie do ręki bo tak się umawialiśmy ale straciłem pracę i zdażyło mi się nie zapłacić jej ze 2 miesiące przez co zgłosiła mnie do komornika, dlatego od lutego 2018 roku zaczelem więc wysyłać pieniądze na konto które wskazała moja była żona żeby mieć potwierdzenia, a komornika miała wycofać. Miałem zasadzone 800 złotych, przyznaję że nie zawsze wysyłałem całość ale minimum 500 złotych bo poprostu więcej nie miałem. W ubiegłym tygodniu dostałem wezwanie od komornika, okazało się że sprawa dalej się ciągnie i mimo że ja wpłacam on nic o tym nie wiem i mam dług na ponad 10tys. bo moja była żona pobiera alimenty od funduszu alimentacyjnego. Wydrukowałem te potwierdzenia i zawiozlem do funduszu i komornika którzy byli przekonani że nie płacę nic i powiedzieli że będą z nią rozmawiać w celu wyjaśnienia. Dodatkowo moja była żona odesłała mi alimenty które wysłałem za ten miesiąc i kazała mi przelewać te pieniądze od teraz do komornika, ale wcześniej pobierała z funduszu i dostawała ode mnie, jeszcze raczej nie dostała wezwania w celu wyjaśnień ale ja nie wiem co dalej może się z ta sprawa dziać. Jeśli mam wpłacać tak jak ona chce komornikowi to mogę tak robić ale z tych zaległości naliczaja mi odsetki a powinni mi to wszystko zmniejszyć o kwoty które wplacalem? Ja chce płacić alimenty ale ona teraz nie chce ich ode mnie a komornikowi póki mi ich nie wyrówna też nie chce przelewać, chce się odwołać od odsetek bo skoro płaciłem to nie podstawnie mi je naliczali. Sytuacja jest dla mnie trudna i nie wiem jak to ugryźć

Powrót