Alimenty co robić

• Autor wątku Autor wątku Matrixneo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Matrixneo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Odsiadywałem wyrok 3lata,w tym czasie rozwód i alimenty,700zł na dziecko nie płacone przez cały pobyt w Zaķładzie Karnym.Apelacja była w Sądzie Okręgowym,nic nie zmieniła,nie dostałem żadnych dokumentów o z Sądu Apalelacyjnego. cyjnego.Drugiego stycznia opùsciłem Zakład Karny chwilowo mieszkam u rodziców,nie posiadam żadnego majątku.Jedyne co zarobiłem to zarejestrowałem się w Urzędzie Pracy.Nie wiem ile mam długu,nie mam komornika z byłą żoną się nie dogadam.Nie płacę bo nie mam z czego,wiem że to mnie pogrąża.Nie wiem ile mam długu,gdzie to sprawdzić,może da się obniobniżyć wysokość alimentów?Co ja mam wogule robić od czego zacząć,żeby nie popaść w jeszcze większe kłopoty. W obecne sytuacji nie dam rady płacić.Proszę o pomoc co mogę zrobić w tej sytuacji.

Pierwsza rzecz jaką powinieneś zrobić to znaleźć pracę i zacząć płacić alimenty. Jeżeli nie będziesz płącił przez 3 miesiące, to może ci być wytoczona kolejna sprawa karna.

Nie jest takie proste,w mojej obecnej sytuacji.Oczywiscie szukam pracy,1400zł to niosągalna kwota.Nie wiem nawet ile mam długu.

1400 złotych pomnóż przez liczbę miesięcy przez ktore nie płąciłeś.

Możesz spróbować obniżyć alimenty w sądzie. Wniosek wraz z uzasadnieniem.
Alimenty w tej kwocie mogą nie pozwolić Ci na regularne spłacanie zadłużenia. Być może sąd przychyli się do Twojego wniosku.

Tak właśnie nad tym myślę. Tylko jak zyskać na czasie do czasu zanim pracę znajdę.

Powrót