alimenty dla pełnoletniego

• Autor wątku Autor wątku bobt235
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bobt235

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam !
wszystko wygląda tak:
rok 2007 zdałem mature , mieszkałem wtedy z matka i ojczymem , których bardzo szanuję. Fakt faktem ojczyma trochę poniosło i powiedzieliśmy sobie o kilka słow za dużo , za którę Ja jak i On teraz żałujemy . Efekt kłótni był taki , że się wyprowadziłem i na ta chwile mieszkam na teoretycznie swoim utrzymaniu.

Do Sedna.
Kiedy w lipcu 2007 się wyprowadzałem otrzymywałem alimenty przez komornika na matkę.
Zaraz po ukończeniu technikum cały czas mialem w planie kontynuacji edukacji jednak los rzucil mnnie inaczej.
Zaraz po wyprowadzce od matki i znalezieniu jakiegoś super taniego mieszkania znalazłem prace dzięki której wynagrodzenie pozwoliło mi zapłacić czynsz.
W tym czasie bylem bardzo głupi i młody i ojciec mój powiedział mi ze zapłaci mi za studia w sensie czesne za wycofanie ściągania alimentów przez komornika i za utrzymanie mnie tym okresie.
Zrobiłem jak prosił...
Ojciec zniknął tak jak i alimenty. Od 2007 roku nie mam kontaktu z ojcem .
Czy wyrok jaki posiadam z klauzulą wykonalności na mojego ojca mogę skierować dzisiaj, 8 lat później do komornika w celu ściągnięcia czegokolwiek z dawcy nasienia , który nigdy nie chciał mnie uznać?
w czasie od od 2007 miewałem wzloty i poważne upadki za które mam komorników do tej pory tj za wynajem mieszkania.
Nigdy na nikogo nie mogłem liczyć zostałem sam w ciągnięty na siłę w dorosłe życie.Nigdy nie posiadałem swojej firmy, a za 8 lat jestem wstanie wykazać tylko 3 lata pracy.

Ty mozesz wniesc o egzekucje alimentow do komornika,a ojciec do sadu o wygasniecie obowiazku z data wsteczna(od kiedy zakonczyles nauke lub np.podjales pierwsza prace).
Niestety wg.mnie w 2007 chciales stac sie dorosly i nie powinienes miec do nikogo o to pretensji.

Powrót