S
Shaiya
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam zasądzone alimenty. Mimo iż ojciec zgodził się je płacić i podpisał ugodę alimentów tych nie otrzymuję. Zgłosiłam sprawę do komornika. Alimenty zarządzone są od lipca zeszłego roku i od tamtej pory doświadczyłam jednorazowej wpłaty w wysokości połowy miesięcznie zarządzonej kwoty.
Ojciec ma spore długi min. niespłaconą pożyczkę z banku. Obecnie nie pracuje, ale otrzymuje zasiłek. Bank zajął mu konto i w związku z tym dowiedziałam się od komornika, że egzekucja została wstrzymana ze względu na to, że bank podał dłużnika do sądu.
Wiem, ze alimenty mają pierwszeństwo w kwestii windykacji, ale mimo to z różnych powodów nigdy ich nie zobaczyłam poza w.w. jednorazową wpłatą niepełnej raty.
1. Czy komornik postępuje właściwie? Co mogę zrobić w tej sprawie?
2. Czy mogę zabrać papiery od komornika, który swoją drogą nie wzbudził ani krzty mojego zaufania, i zwrócić się do innego?
3. Czy jest sens w obecnej sytuacji zwracania się do FA?
Ojciec ma spore długi min. niespłaconą pożyczkę z banku. Obecnie nie pracuje, ale otrzymuje zasiłek. Bank zajął mu konto i w związku z tym dowiedziałam się od komornika, że egzekucja została wstrzymana ze względu na to, że bank podał dłużnika do sądu.
Wiem, ze alimenty mają pierwszeństwo w kwestii windykacji, ale mimo to z różnych powodów nigdy ich nie zobaczyłam poza w.w. jednorazową wpłatą niepełnej raty.
1. Czy komornik postępuje właściwie? Co mogę zrobić w tej sprawie?
2. Czy mogę zabrać papiery od komornika, który swoją drogą nie wzbudził ani krzty mojego zaufania, i zwrócić się do innego?
3. Czy jest sens w obecnej sytuacji zwracania się do FA?