alimenty do niemiec

• Autor wątku Autor wątku slawek78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slawek78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam problem tego typu iż była żona mieszkająca w niemczech wraz z dwójką naszych dzieci chce ode mnie alimenty w kwocie 100 euro i 80 euro na drugie dziecko, wczesniej chciała więcej ale sąd ustalił tyle ze względu na moje zarobki w polsce 1500 brutto. niestety zostanie mi wtedy 700 zł na opłaty życie a nie wspomnę już o starszych schorowanych rodzicach z małymi dochodami którymi się opiekuję.Czy jest jakas możliwość aby zmniejszyli mi te alimenty? zaznacze że nie mam zamiaru całkowicie uchylić sie od ich płacenia . Dzieci zabieram do siebie na każde dłuższe święta i wakacje . Wspomnę jeszcze że minimum jakie musi pozostać osobie płacącej alimenty w niemczech to 900 euro i jak to ma do siebie 900 euro a 700 zł?

Doradzalbym szukanie pomocy prawnej na terenie Niemiec- jesli alimenty zasadzal tamtejszy sad, to tak jak juz Pan wspomnial zasady prawa dotyczace minimum stosuje sie rowniez do Pana.

Wspomnę jeszcze że minimum jakie musi pozostać osobie płacącej alimenty w niemczech to 900 euro

950€:)

polaków liczą inaczej ,na pewno nie będzie to 950€

To jakie minimum musi zostać facetowi który mieszka na terenie Polski do życia po opłaceniu alimentów do Niemiec.;)?????

Ostatnia edycja:
w Polsce nie ma takiej kwoty, mozesz wystapic do Sądu w Polsce o zmniejszenie kwoty alimentów.

Powrót