Alimenty do Niemiec?????

• Autor wątku Autor wątku tota1939
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tota1939

Użytkownik
Odpowiedzi
84
Pytanie odnośnie alimentów które mam płacić do Niemiec na swoją córkę,otóż mój dochód miesięczny to około 1200 zł,więc pytanie czy ja będę miał płacić wedlug tabeli niemieckiej,czy wedle mojego dochodu,no bo przecież sprawa niemożliwa jest płacenie alimentów w kwocie około 270 euro przy dochodzie polskim 1200 zł..:)

Śliczne dzięki belunia,na ciebie idzie zawsze liczyć:D.Już sie troszkę zmartwiłem,że nie dam rady z alimentami.:)

Belunia mam jeszcze jedno pytanie,otóż jak bym chciał wyjechać do pracy za granicę,jeszcze nie wiem gdzie,ale załóżmy że może być to Dania,Norwegia,ewentualnie Holandia,oczywiście,pracować będę tam na krótki kontrakt,a meldunek będę miał na terenie Polski,czy w ten czas naliczanie alimentów zmieni się wedle odnośnika w tej tabeli dla tych właśnie państw gdzie zacznę pracę?????Czy alimenty zostaną 50 proc.obowiązujące dla państwa Polskiego.;)

Czy ta tabela którą podała mi w linku belunia obowiązuje dla państwa w którym jestem zameldowany,czy też dla obywatelstwa(posiadam dwa polsko-niemieckie),czy może miejsca(państwa) w którym pracuję....??????;)

dla państwa w którym żyjesz i pracujesz ,kraj zamieszkania podatnika

nic się nie martw :)przy takim dochodzie więcej jak 130€ płacił nie będziesz

Od ustalonej stawki alimentacyjnej np 349€ odejmuje się połowę zasiłku rodzinnego na dziecko należąca się tobie (92€)

Ostatnia edycja:
Powrót