Alimenty do Żony- jak pozbyć sie komornika i egzekucji?

• Autor wątku Autor wątku lukasz.lod
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz.lod

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.Mieszkam w Wlkp. i mam problem z żoną i komornikiem tzn;
Miałem mały dołek finansowy i od maja tego roku płaciłem mojej byłej alimenty wysokości 300 zł na konto przelewem z banku (gdy mój obowiązek jest to 650 zł miesięcznie) i w lipcu moja eks poszła do komornika który zaczął blokować mi konto bankowe i ściągał kase. Znalazłem nową prace od wakacji i komornik dowiedział się otym i zaczyna sciągać kase z pensji.Miedzy czasie wszedł na hipoteke mojego mieszkania.
Rozmawiałem z byłą i powiedziałem jej aby zamkła sprawe u komornika a ja wtedy
ureguluje całe koszty i będe dalej płacił tak jak mam zasądzone-Ona nie chce się zgodzić i chce kase przez komornika.
Pytanie brzmi; Chce płacić alimenty do byłej tak jak należy i pozbyć sie komornika i tych jego opłat które mnie pogranżają.Jak to zrobić?Czy jest jakiś sposób może przez sąd?Macie jakieś informacje to pomóżcie.

Jak uregulujesz wszystkie zadłużenia wobec eks wraz z kosztami komorniczymi to możesz złożyc do depozytu sądowego alimenty za 6 miesiecy z góry-wtedy egzekucja bedzie umorzona

Ok dzięki za odpowiedz
A wiesz może jak to się przeprowadza?
Trzeba złożyć sprawe do sondu czy skierować jakieś pismo i iść wpłacić kase?
A póżniej alimenty na dziecko gdzie kierować-sąd,komornik czy była eks?
Możesz podpowiedzieć?

A jeszcze jedno.
Czy wtedt nie ma żadnych kosztów u komornika.
I co z tą kasą w tym sądzie?

Dokładnie to nie powiem bo niechche wprowadzic wbłąd-na forum jak poszukasz napewno znajdziesz.Poczytaj również o tym depozycie sądowym.

Dzięki za podpowiedź. Będe czytał.Pozdrawiam.

Może ktoś ma jeszcze jakieś informacje w mojej sprawie?

Powrót