alimenty i błąd adwokata

• Autor wątku Autor wątku ANULA135
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ANULA135

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Sąd przyznał mi alimenty w wysokości 1300zl miesięcznie. Alimenty są przyznane od 1. 09.2012r. Wystąpiłam w pozwie o przyznanie alimentów od 1.05.2011r. Ale mój adwokat popełnił błąd gdy sędzia zapytał d kiedy przyznane mają być alimenty adwokat oświadczył ze od 1.09.2012. zamiast od 1.05.2011r. Wyrok jest już prawomocny. Pomyłkę adwokata zauważyłam dopiero po odebraniu wyroku j. 17.10.2012r. Przez ten błąd straciłam należne mi zaległe alimenty? W otrzymanym protokole z rozprawy wpisane jest ze alimenty przyznane są od 1.09.2012r. Mój adwokat twierdzi ze zaległe będą w wyrok. Kwot nie jest mała i pomogła by mi spłacić długi które powstały gdy ojciec nie płacił. Juz zaczął wpłacać tylko cześć należnych mi alimentów za bieżące miesiące. Mimo to ze jest wypłacalny. Oddałam sprawę do komornika ale on nie może ściągać zaległych alimentów bo nie mam ich w protokole z rozprawy.? Proszę o poradę co mogę zrobić aby odzyskać to co się należny synkowi. Syn choruje i jest pod opieką Centrum zdrowia dziecka w Warszawie. Koszty leczenia są duże. :(

Powrót