Alimenty i ich wyskosc.

• Autor wątku Autor wątku aadkaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aadkaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam pytanko.Jakie moga przyslugiwac alimenty na dziecko przy zarobkach netto 3600.Dodam ze nie mamy slubu,dziecko ma 9 miesiecy.O ile moge sie starac?

To są zarobki ojca? jakie ma potrzeby dziecko - jeżeli np. około 600 zł, w tej kwocie maksymalnie otrzyma pani alimenty

tak,to sa zarobki ojca,nie moge narazie podjac pracy,corka jest za mala.Chcialam sie zorientowac jak to wyglada,bo w wiekszosci alimenty nie przekraczaja 300 zl.Ale po ustaleniu alimentow przysluguje mi z tytulu samotnej matki zasilek.W tygodniu wybieram sie do prawnika,po prostu chcialam sie zorientowac mniej wiecej na co moge liczyc.Dziekuje za odpowiedz

Moim zdaniem o 600 złotych można się spokojnie ubiegać, wiadomo, małe dziecko ma sporo potrzeb swoich,szybko wyrasta z ciuszków etc. Tutaj na dodatek ojciec dziecka sporo zarabia.

[cytat="aadkaa"]Witam.
Mam pytanko.Jakie moga przyslugiwac alimenty na dziecko przy zarobkach netto 3600.Dodam ze nie mamy slubu,dziecko ma 9 miesiecy.O ile moge sie starac?[/cytat]

Ja miałam podobna sytuacje i mam 700 zł. bez problemu, aczkolwiek dziecko miało wtedy 3 lata teraz w związku z pójsciem do szkoły składam o podwyższenie
pozwodzenia

Moi mili to sąd określi jakie są niezbędne alimenty. Można żądać i 2.000,00 zł, a wszystko musi być podparte dowodami. Sąd i tak zawsze weryfikuje roszczenie.

Powrót