alimenty i komornik

• Autor wątku Autor wątku krzys444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzys444

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Czy są szanse by sąd obnizył alimenta dla córki jesli po rocznym dawaniu alimentów zwiększyło się zaległosci u komornika mimo iz pobiera maksymalną 2/3 zarobków czyli mówiac w skrócie wiecej jest zasadzone niz komornik pobiera mi a po latach jak mi się wydaje bedą bardzo duze odsetki , czy jest szansa by obnizyli alimenty ?

A ile pan płaci alimentów? Sąd zasądził alimenty nie na podstawie pana zarobków, tylko możliwości zarobkowych. Może trzeba szukać innej pracy lub dodatkowej pracy.

kiedys pracowałem w nadgodzinach , teraz firma ma kłopoty wiec nie ma mozliwosci pracowac wiecej.No cóz z tego wynika ze zmuszony jestem po latach wypłacic odsetki gdyz komornik nie moze mi wiecej pobrac niz 2/3 a zasadzone jest na wieksza kwote co uwazam za nie słuszne bo jesli się bierze kredyt z banku to sprawdza sie zdolnosc kredytową .Nie wymiguję się od płacenia ale niech sad da mi taką prace którą wiecej zarobie i niech policzy zdolnosc do płacenia wysokich alimentów , bo uwazam ze prawo jest nie sprawiedliwe w tym układzie .

krzys444 napisał:
kiedys pracowałem w nadgodzinach , teraz firma ma kłopoty wiec nie ma mozliwosci pracowac wiecej.No cóz z tego wynika ze zmuszony jestem po latach wypłacic odsetki gdyz komornik nie moze mi wiecej pobrac niz 2/3 a zasadzone jest na wieksza kwote co uwazam za nie słuszne bo jesli się bierze kredyt z banku to sprawdza sie zdolnosc kredytową .Nie wymiguję się od płacenia ale niech sad da mi taką prace którą wiecej zarobie i niech policzy zdolnosc do płacenia wysokich alimentów , bo uwazam ze prawo jest nie sprawiedliwe w tym układzie .A po za tym przekonałem sie iz gdy wiecej zarabiam tym bardziej córka domaga sie ponownego rozpatrzenia i podwyzszenia alimentów, hmm tylko gdzie ta granica ?

Powrót