alimenty i komornik

• Autor wątku Autor wątku gosieńka11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosieńka11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
witam
jestem po rozprawie o podwyższkę o alimenty na dzieci. były jest obecnie w zk i zeznał na rozprawie że wpłacał na konto podane przez komornika pewną kwotę na poczet alimentów. przy składaniu całej dokumentacji do funduszu alimentacyjnego otrzymałam od komornika dokumentację z podpisem "bez skutecznego egzekwowania"czyli że komornik nic nie wyegzekwował od dłużnika na poczet alimentów. po rozprawie zwróciłam się do komornika o zaświadczenie czy w końcu coś płacił dłużnik czy nie.otrzymałam odpowiedź że nie wystawia takich zaświadczeń.
gdzie jeszcze mogę się zgłosić po odpowiedź na moje pytanie?

Komornik nie może odmówic wydania takie zaświadczenia i tylko od niego możesz uzyskac takie informacje.

Proszę zwrócić sie do komornika z pisemnym wnioskiem o wydanie zaświadczenia o wpłatach dokonanych przez dłużnika, podając jego imie i nazwisko oraz nr sprawy.

właśnie tak zrobiłam i na końcu dopisałam że jak nie otrzymam zaświadczenia to w sądzie opowiem naszą rozmowę(moją z komornikiem) na temat zaświadczenia po trzech dniach otrzymałam pocztą zaświadczenie od komornika też z treścią że nic nie wyegzekwował komornik od dłużnika na poczet alimentów. teraz wygląda że dłużnik składał fauszywe zeznania bo muszę na kolejnej rozprawie przedstawić to zaświadczenie od komornika.
co może sąd zrobić w takiej sytuaci z zeznaniami dłużnika??

Nic.Ja na podobnej sprawie mialam przygotowane zasdwiadczenie,ktore okazalam na rozprawie.Ojciec sie bronil przed podwyzka ,mowiac ,ze nie da rady placic wiecej niz placi,a sedzia ucial,ze wg.zaswiadczenia wogle nie da rady placic,bez wzgledu na to,jaka to bedzie kwota.Alimenty podwyzszono.Jak w Pani sprawie decyzje podejmie sedzia,trudno przewidziec.Jednak trudno wierzyc komus,kto od poczatku klamie.

dziękuję kochani za rady i podpowiedzi.pomimo że ktoś kłamie i oszukuje to i tak można z kimś takim wygrać tylko trzeba wierzyć w siebie.

Powrót