Alimenty informacja od komornika

• Autor wątku Autor wątku idealogic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

idealogic

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam Wszystkich,
Proszę o informację na jakiej podstawie prawnej komornik udostępnia mojej byłej żonie informacje o historii rachunku przelewy, wpływy i czy ma do tego prawo.

Dziękuję

Jak mniemam była żona jest wierzycielem/przedstawicielem wierzyciela w tym postępowaniu?

Tak, jej się należą alimenty a komornik z ogromną chęcią informuje ją o każdej operacji na rachunku bankowym.

pytanie, alimenty mam zasadzone 500zł , odliczam od tego 70zł abonametu na telefon który dałem córce aby miec z nia kontakt telefoniczny /sms, komornik a dokłądnie sekretarka komornika powiedziała mi ze robie dobrze ze mogę tak robic, chce sie upewnic czy faktycznie tak jest.

Do wierzycielki ma trafiać tyle do ilu zobowiązano dłużnika tytułem wykonawczym,
Nieważne co się komu wydaje, komornik egzekwuje i sam on ani jego pracownicy nie udzielają porad prawnych.
Czyli 500 zł + 15% z 500 zł

tutaj porade prawna dostałem i mam na to świadka, była zona robi wszystko abym nie miał z dzieckem kontaktu, samowolka, i gdybym nie opłacał dziecku tel nie miałbym kontaktu smsmów zdjęć itp...... nie ufam byłej zonie i nie wiem na co przeznacza pieniadze i nie opłaci dziecku telefonu.

Pytano o obowiązek płacenia alimentów stwierdzony orzeczeniem. Opowiedziałem.

Reszta nie ma związku a wypowiedź komornika czy któregokolwiek z pracowników nigdy nie ma charakteru porady prawnej, najwyżej opinii - porady prawne udziela radca prawny/adwokat a praca komornika i pracowników kancelarii polega na egzekwowaniu należności stwierdzonych tytułem wykonawczym.

Poza tym, pytający jest osobą dorosłą i chyba wie, że jak jest napisane 500 zł miesięcznie do x-go każdego miesiąca to tyle ma się znaleźć u wierzyciela/przedstawiciela ustawowego, żeby nie było zaległości.

Powrót