Alimenty,komornik,ojciec dziecka za granica...

• Autor wątku Autor wątku Paradise
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paradise

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam
W kwietniu tego roku zlozylam do sadu sprawe o alimenty,w sierpniu zostaly mi one przyznane<bez udzialu ojca dziecka> w kwocie 400zl miesiecznie i zwrot za maj,czerwiec,lipiec i sierpien.Do dnia dzisiejszego otrzymalam od ojca dziecka 500zl chociaz juz powinnam do 10tego wrzesnia otrzymac dodatkowo 400zl.Ojciec dziecka od pol roku w ogole sie nim nie interesuje,klamie piszac ze zrobi przelew w dany dzien po czym w ogole sie nie odzywa a pieniedzy dalej na koncie nie mam.Od 2 miesiecy ojciec dziecka przebywa za granica,w Holandii i tam rzekomo pracuje jednak nie znam jego adresu zamieszkania tam ani firmy w ktorej pracuje,co moge zrobic w takiej sytuacji?Ojciec dziecka ciagle czuje sie bezkarny i mimo wyroku sadu nadal placi sobie jak chce,a jak nie chce to nic nie placi a sytuacja finansowa moja i dziecka jest doscy trudna,do tego ja studiuje dziennie,mieszkamy u moich rodzicow,z gory dziekuje za pomoc

zapytalam co moge zrobic w takiej sytuacji?gdzie sie zwrocic,do komornika?jak wyglada sciaganie alimentow wtedy od osoby przebywajacej za granica?

ja mam ten sam problem ojciec dziecka przebywa w niemczech mam zasądzone alimenty w kwocie 1200 zł nie płaci ich i nie kontaktuje się z dzieckiem sprawa była u niemieckiego komornika ale on umorzył sprawę bo musi mu zostać 1000 euro a zarabia ok 1200 euro nadmieniam ze ma tam partnerke i 9 miesięczne dziecko mam już prawomocny i wykonawczy wyrok z procedury karnej i tu mam problem co mam robic dalej prosze o radę

nikt nie jest w stanie pomoc?podpowiedziec co moge zrobic w takiej sytuacji?

Powrót