Alimenty -komornik

• Autor wątku Autor wątku sari78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sari78

Użytkownik
Odpowiedzi
197
Kto powinien zgłosić do komornika zapłacone alimenty .Czy to ma być osoba która zapłaciła czy ta która otrzymała ???

Według mnie ta która zapłaciła

To gratuluje pomysłowości ...
Nie, zakichanym obowiązkiem wierzyciela jest zawiadomienie organu egzekucyjnego o dokonanej przez dłużnika wpłacie.
Oczywiście nie telefonicznie.

LLawyer napisał:
To gratuluje pomysłowości ...
Nie, zakichanym obowiązkiem wierzyciela jest zawiadomienie organu egzekucyjnego o dokonanej przez dłużnika wpłacie.
Oczywiście nie telefonicznie.

A czy wierzyciel jest winny temu ze dluznik zostal dluznikiem?nie ,wiec obowiazkiem dluznika powinno byc zgloszenie faktu komornikowi.

dluznik powinien wplacac przez komornika wszystko

mam pytanko czy jest jakis sposob gdzie zaplacilem alimenty komornikowi i corce zeby zszedl z mojego konta bo ja co miesiac place tyle co sad przyznal a on dolicza 15 % i cos jeszcze a byla zon nie zabbardzo chce goodwolac jest jakissposob prosze o porade

pietraka napisał:
mam pytanko czy jest jakis sposob gdzie zaplacilem alimenty komornikowi i corce zeby zszedl z mojego konta bo ja co miesiac place tyle co sad przyznal a on dolicza 15 % i cos jeszcze a byla zon nie zabbardzo chce goodwolac jest jakissposob prosze o porade

W przeszlosci odwolalam komornika i dluznik zaprzestal placenia wogole .Wiec zona ma obawy nie wiem czy sluszne ale widocznie ma, jej prawo.

Powrót