Alimenty komornik

• Autor wątku Autor wątku przecierz_wiesz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przecierz_wiesz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam! Mąż od niedawna płaci alimenty spłacił zaległe tzn od wniesienia wniosku i płaci regularnie wczoraj przyszedł do nas komornik że niby nie jest płacone a jest pokazaliśmy mu wpłaty że jest reguralnie wpłacane a on mówi że to nie ważne że matka dziecka musi dopiero wycofać od niego lmam pytanie dlaczego i jakim prawem może ona wnosić do komornika takie sprawy jak pieniądze ma co miesiąc i teraz musimy komornikowi płacić to jest chore czy można ją zaskarżyć bo dlaczego mamy dodatkowo płacić jestem zaszokowana ta sytuacja proszę o poradę w tej sprawie

O co ci chodzi? Nie płacił, więc komornik nie pojawił się bezpodstawnie. Teraz jest nawróconym aniołem, wcześniej zabagnił. Wierzyciel musi wystąpić z wnioskiem o zawieszenie egzekucji.
przecierz_wiesz napisał:
czy można ją zaskarżyć bo dlaczego mamy dodatkowo płacić jestem zaszokowana ta sytuacja
Kogo?

Od niedawna czyli od pół roku od kiedy zapadł wyrok od początku płacimy nic zaległe nic chodziło mi że niedawno go zaskarżyła od wyroku płacimy a tu głupie komentarze wszystko od wyroku płacone i wyrównane tylko ona jak szła do komornika to już miała płacone i się nie przyznała placimybjej na konto bankowe powiedziała komornikowi że nic nie dostała a wszystko miała wyrównane co do grosza A my musimy teraz płacić za komornika nie wiem za co

Robić nie pisalabym jakby coś zalegał mamy na wszystko papierki z woat a jej coś odbiło czy mozna ja skarżyć że oszukała komornika i żeby poniosła koszty komornicze o to mi chodzi

Nie zakładam nowego wątku, zadam pytanie tu:
były mąż nie płaci alimentów na syna od lipca 2015 czyli od prawie roku. Sprawa do komornika wniesiona została w grudniu 2015, do tego czasu komornik wyegzekwował około 350 zł i nic więcej. Na moją prośbę komornik wystawił mi zaświadczenie o postępowaniu egzekucyjnym gdzie zapisane był iż egzekucja jest nieskuteczna, co to oznacza, co dalej z tym robić, nie otrzymuje od komornika żadnych informacji a były maż nie płaci bo nie tak po protu

to teraz FA jesli masz takie zaswiadczenie, jesli spełaniasz kryteria dostaniesz kase z funduszu a ex bedzie rósł dług.

FA odpada przekraczam próg dochodowy że ex po prostu sobie dalej spokojnie funkcjonuje i do tego wszystkiego przyjmuje postawę roszczeniową jeżeli chodzi po dziecko czyli jemu nalezą się widzenia natomiast moim obowiązkiem jest utrzymani syna.

NIC kompletnie nic, nawet umowę o prace ma podpisana tzw śmieciową
a pieniądz wypłacane do ręki, dla tego się zastanawiam czy długo tak będzie jeszcze mógł kombinować, bo nie ukrywam że kokosów nie zarabiam ale dajemy sobie radę ale są miesiące że naprawdę jest ciężko np teraz gdy syn jedzie na obóz sportowy albo okolice września gdy zaczyna się szkoła

no to ze smieciówki mozna sciagąc. komornik powinien to zrobic.

Źle to ujęłam to jest umowa na jakąś śmieszna cześć etatu, przez co jego miesięczny dochód oficjalny nie sięga nawet najniższej krajowej

Powrót