A
annakrauze
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam jestem tutaj nowa i być może nie potrafię dobrze szukać podobnych postów dlatego proszę o informacje. W sierpniu corka skończyła 20 lat w październiku rozpoczyna studia zaoczne ojciec ogranicza się przez całe życie tylko do suchych alimentów. Ostatnia podwyżka miała miejsce 7 lat temu kiedy corka była jeszcze małoletnia. Przez te 7 lat potrzeby córki bez wątpienia wzrosły. Dlatego wobec powyższego corka zamierza złożyć pozew o podwyższenie alimentów. Niestety czuje okropny stres związany z wizyta w Sądzie. Stad kilka pytań
1. Czy jako matka mogę reprezentować córkę na rozprawie?
2. Czy córce jako ze zdecydowała się na studia zaoczne w ogóle należą się alimenty? Zaznaczyć tutaj muszę iż corka nie pracuje na codzień a wybrała studia zaoczne dlatego iż podwinęła jej się noga na maturze i z powodu braku już miejsc na studia dzienne żeby nie tracić roku wybrała naukę zaoczna z możliwością przeniesienie po roku na studia stacjonarne.
3. Jeżeli zdecyduje się złożyć pozew to w pozwie powinno być napisane ze corka wnosi w imieniu własnym czy ze ja wnoszę w imieniu córki skoro mogę ja reprezentować . Z góry dziekuje za odpowiedz
1. Czy jako matka mogę reprezentować córkę na rozprawie?
2. Czy córce jako ze zdecydowała się na studia zaoczne w ogóle należą się alimenty? Zaznaczyć tutaj muszę iż corka nie pracuje na codzień a wybrała studia zaoczne dlatego iż podwinęła jej się noga na maturze i z powodu braku już miejsc na studia dzienne żeby nie tracić roku wybrała naukę zaoczna z możliwością przeniesienie po roku na studia stacjonarne.
3. Jeżeli zdecyduje się złożyć pozew to w pozwie powinno być napisane ze corka wnosi w imieniu własnym czy ze ja wnoszę w imieniu córki skoro mogę ja reprezentować . Z góry dziekuje za odpowiedz