M
makao3k
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Po rozstaniu sie z żona z która mam 6 letnia córke i na którą płace alimenty spotykałem się z inna kobietą. Ta kobieta jak mi wyznała potem w tym samym czasie spotykała się również z innymi męzczyznami. "Romans" trwał kilka miesięcy po czym nasze drogi się rozeszły. W miedzyczasie okazało sie że ta kobieta jest w ciąży ale mnie o tym fakcie nie poinformowała. Wyemigrowała do Niemiec. Tam urodziła dziecko i wskazała mnie jako ojca. W międzyczasie rząd niemiecki odebrał matce dziecko a matkę umieścił w klinice psychiatrycznej. Po urodzeniu córki kontaktowała sie ze mna jakaś niemiecka agencja ale nie byli nazbyt wylewni na temat dziecka. Kiedy prosiłem o opiekę , kontakt lub jakiekolwiek zdjęcie poinformowano mnie że nie mogą mi udzielać więcej informacji bo nie jestem prawnym opiekunem. W chwili obecnej utrzymuje kontakt z AWO Berlin które co chwila wysyła mi jakieś formularze po niemiecku z prośba o podanie dochodów. W tej chwili spodziewam się dziecka z partnerką z która spotykam sie od 3 lat. Moje dochody w EURO to okolo 800 z czego 200 place na pierwsza córke. Czy Sąd niemiecki może zasadzić alimenty na poczet instutucji której oddało dziecko i czy mogą to być kwoty przekraczające moje wynagrodzenie bądź uniemożliwiające mi jakąkolwiek egzystencje? Dodam tylko że Matka dziecka wróciła do polski i nie ma kontaktu z rządem niemieckim oraz się od niego uchyla. Jestem jedyną osobą która na ten temat rozmawia z niemcami. Pracuje i mieszkam w Polsce